Biorąc pod uwagę rozmiar rynku to jaki to promil?
Printable View
Dokładnie, ale jak Alfa w USA chwyci, to możę być dobry moment, bo ostatnio czytałem, że rynek tam się już odbił i osiąga bardzo wysokie wyniki sprzedaży - a jeszcze wracając do wyników Abartha 500 - to średnia sprzedaż 1 dealera w USA to 800 sztuk rocznie :D Więc to rzeczywiście kropla w morzu :)
Przód zmieniony;) Teraz nawiązuje do 159 i Pandiona. Załącznik 67073
Całkiem przyzwoite wizje MVAGUSTA :D
Dla mnie też giulia powinna mieć klamkę z tyłu bo jest większym autem i tak chyba bardziej by pasowało :)
Co do wizji to niby ta druga wersja mi się podoba ale nie jestem do końca przekonany czy tutaj bd pasować...
Oj, niedługo chyba będzie po Alfie:
http://europe.autonews.com/apps/pbcs...39990/0/SEARCH
Staram się tutaj nie zabierać głosu dopóki Giulia nie będzie gotowa ale ten link mnie rozwalił. Żenujący jest brak profesjonalizmu kierownictwa i wieczne mrzonki, że USA będą czekać w nieskończoność i podniosą AR z dołka, gdy tylko łaskawie Siergiej wyśle tam nowe "modele widma". Przypomina mi się historia z polskim supercar'em, którego premiera (wersji w pełni gotowej do sprzedaży) jest przeciągana od zarania dziejów i na 99% nie nastąpi wcale...
Jest takie powiedzenie "Historia lubi się powtarzać" i patrzę na to co dzieje się z Alfą, patrzę an to co działo się z Saabem i mam złe przeczucia. Fani Ikei na kółkach tez czekali w nieskończoność na nowe 95 i jak już dostali insignię z przepięknym wnętrzem to marka upadła. Oby jednak włosi trochę lepiej sobie poradzili..
Ja juz raczej pozbylam sie zludzen ze za 1,5-2 lata bede mogla zamienic 159 na Giulie
tez tak mysle
Pare dni temu na stacji benzynowej w Hiszpanii kupiłem numer tamtejszego miesięcznika motoryzacyjnego. Dużo w nim o Giulii, 4C i innych planach Sergio. Ciekawy tekst, jak ktoś czyta po hiszpansku, to w przyszłym miesiącu moge zeskanować materiał.
Niecierpliwość kazała mi po raz kolejny samemu wymyślić nowa Giulię Załącznik 71213Załącznik 71214Załącznik 71216bo Marchione za długo każe na siebie czekać.
Tym razem pomyślałem,że dla całej gamy Alf - C8 powinna być inspiracją. Na podstawie oryginalnego zdjęcia C8 za pomocą odpowiedniego programu ponaciągałem albo poprzycinałem tu i ówdzie no i coś może wyszło...
Jeśli recenzje szanownych forumowiczów będą choćby umiarkowanie pozytywne to wysilę się i porobię Giuliom seksowne dupcie:).Jeśli okaże się ,że zaśmiecam wątek proszę moderatora o wywalenie tego posta wraz z załącznikami.PozdrawiamZałącznik 71219
Jak komuś może się opatrzyć 8C???!!!
Wszystkie marki teraz mają jeden szablon tylko zmieniają rozmiary. Patrz BMw - nowa 3/5/7/6 wyglądają tak samo. Tragedia największa jest w Audi ja w lusterku niewiem nawet czy to jest Q3 czy A8.. Niezdziwie się więc jeśli Giulia będzie miała jakieś akcenty stylistyczne spójne z pozostałymi modelami, inspirowane 8C.
Co niezmienia faktu, że mogła by zacząć nowy styl w Alfie a później MiTo FL Giulietta FL itd..
Ja bym wolał żeby to była Ewolucja obecnego modelu a nie rewolucja. 159-tka to piękne autko, które jeszcze przez wiele lat będzie cieszyć oko. Do tego uważam że rozmiar 159-tki też jest w sam raz i nie powinni na siłe powiększać modelu. Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić w 159-tce, to pozycja za kierownicą. Mam 190cm i przydalo by się żeby fotel zjeźdzał troche niżej!!!, wiem że makarono to konusy i pewnie dla tego jest tak nie inaczej:). Mam tylko nadzieje że Gulia będzie jeszcze bardziej dopracoawana od poprzedniczki i pozostanie w niej to COŚ, co mnie akurat kręci w aucie...
teraz jest moda na rozpychanie auta na siłę. Zobacz jakie maszkary zrobiono choćby z nowych modeli subaru legacy albo mazdy 6.... Masakra stylistyczna. A to były w poprzednich wersjach eleganckie, piękne auta.
Orientuje się ktoś, jakie silniki będą zasilać Gulie. I jakie parametry będą maiły?
no nie masz na myli chyba nowej mazdy 6 w nowej stylistyce kodo bo jest piekna ... niemal jak prototyp takeri (wiadomo kupe rzeczy zmienion jak lusterka czy wnetrze juz nie takie pojechane) ale wyglada zacnie ... jesli masz na mysli juz poprzenia z tymi lezkowatymi swiatlami to fakt ... emocji w niej tyle co na twarzy pawlaka czy kaczynskiego ...
co do Giuli, echhh jak nie zrobi tego studio pinin czy ID (moze bertone patrzac na pandion ktory nomen omen jest dla mnie kwintesencja stylu alfa XXIw.) to cos czuje ze bedzie to straszliwa porazka i pozegnamy nobliwa marke bo nikt takiego szitu nie kupi ... Giulietta jak dla mni stracila kompletnie charakter i smak ... a wlosi przeciez z tego słyną - z znakomitego dizajnu ... vide 159 ktora juz mi sie sni i nie moge sie swojej belli doczekac.
Dizajn robią Amerykanie i to wiadomo już od dość dawna. Cóż, Europejczycy muszą ciułać na 4C, a z rodziną jeździć Paskiem B5 TDI :D.
nie moge sie zgodzic co do tych "dizajnerów" z ameryky ... wole europejska szkole ... najgorzej kiedy marka o takich tradycjach pieknych form traci zupelnie charakter i nie moze znalezc swojego jezyka czy tez wlasnie tego charakteru ...
dizajn robią wszyscy, moze dlatego Sergio tak kręci nosem i wstrzymuje debiut auta.
Choć mariaż amerykańsko włoski moze dać efekt. Przykład 300C i jego włoska mutacja, czyli Lancia. Niby to samo auto, ale postawcie je obok siebie. Włosi wycisnęli max tego, co można było z tego pokracznego czołgu wydusić i uszlachetnili auto bardzo.
...ale to nadal nie jest Lancia. Postaw ją obok Delty i Ypsilon i od razu widać, że zupełnie do siebie nie przystają.
no juz nie mowmy o lancii bo ta zupelnie juz stracila klimat ... zal takich marek ... 300c niby tak, niby wycisneli ale zgodze z radoslawem ze zupelnie nie ma charakteru starej themy czy delty ... nowe lancie to jakis takie mdle twory ...
co mnie tam lancia ... alfa, tu jest sprawa zeby to co mowi Sergio ze doppoki nie bedzie gotowa to jej nie pokaza, oby to byly slowa prorocze i pokaza cos naprawde wyjatkowo bo kidy widzialem juz fajne wizualizacje z zadziornymi oczkami a nie te oble ksztalty kiepskiej giulietty ... jakies wylupiaste gały ... ;/ to nie licuje ...
Alfa chyba faktycznie zrobiła się marką dla metroseksualnych... Nikogo nie interesuje, czy RWD czy FWD, jaki będzie silnik, jaka płyta, jakie zawieszenie, tylko kształt przednich lamp... Niechby ją tylko z JTDm 1.6 wypuścili, byle by wyglądała jak 159... Paranoja po prostu.
niestety prawda to ...
ale w przypadku niektorych marek nie nalezy isc az na tak daleko idace kompromisy. Cos tam zawsze ale to nie fiat zeby tu nie bylo przemyslanej konstrukcji zmieszanej z estymą takiej marki ktora oniegdaj z ferrari konkurowala ... co wiecej historia obu marek przeplatala sie w latach 20 i 30 uw. z tym ze firma na F wyszla z tego obronna reka ...
Kolego, firma Ferrari powstała w latach 40-tych, kiedy Enzo odszedł z zespołu wyścigowego Alfa Romeo...
Radzia, bez przesady z tymi metroseksami:) Alfa ma wyglądać, to w przypadku tego auta ma bardzo duże znaczenie, dobrze wiesz o tym. Dlatego tyle tutaj pisania o lampach itd. Ja też, szanując twoją Julkę, wolałbym raczej żeby Julia nie była muminem. I żeby jej nie rozepchali, jak rozpychają wszystkie auta, stylistyka do wyrzygania.
Zgadzam sie z KRS w 100%
159? Nie sądzę... 8C albo 4C tak...
I Brera
No fakt. Ale coupe mają łatwiej. GT mimo, że oparty na 147, pewnie też będzie. A 147 na pewno nie.
tak wiem radosuafie ze Enzo jezdzil na alfach stad moje nawiązanie do tej marki ...
zgadzam sie z KRS i Anka ze stylistyka Alfy ucieka w jakies dziwne mdłe klimaty