Hej Alfisti poszukuję mechanika, który zaopiekuję się moją Bellą Jestem z Pragi Płn i niestety moja 147 jest unieruchomiona. Podejrzewam wysprzęglik, bo pedał sprzęgła w podłodze i plama oleju pod skrzynią dzięki za jakieś namiary !!
Printable View
Hej Alfisti poszukuję mechanika, który zaopiekuję się moją Bellą Jestem z Pragi Płn i niestety moja 147 jest unieruchomiona. Podejrzewam wysprzęglik, bo pedał sprzęgła w podłodze i plama oleju pod skrzynią dzięki za jakieś namiary !!
AJS-Servie ul.Jesiotrowa 23 ;) tam pomogą :)
I do nas zapraszam :)
Cześć,
potrzebuje wymienić rozrząd w mojej alfie 156 2.5 v6, myślałem również o wymianie panewek i sprzęgła. Jaki serwis w warszawie polecicie do takiej zabawy ?
Cześć.
Wczoraj turbina zaczęła mi gwiżdżeć jak karetka. Polecicie warsztat, gdzie mógłbym podjechać i zdiagnozować przyczynę? Jestem z Ochoty. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Czy znany jest wam mechanik który ma swoją siedzibę na rogu Żółkiewskiego/ szaserow ? Zawsze sporo Alf tam stoi a jakos nie miałem nigdy okazji zagadać. A juz od paru ładnych lat tam sie dzieje.
Tez często obserwuje te podwórko :)i co tam za punkt wrzenia :)chyba trzeba wkoncu podjechać i zawitać pogadać. Arti może coś więcej opowiesz o tym miejscu:)warto nie z"klasykami "udać się na jakieś wymiany:)?
Napisane na Commodore C64..;)
Tak myślał Ja:)ale też widzialem tam hmmm chyba nowsze modele :)
No to fajnie, moze wpadnę kiedyś bo mieszkam prawie po sąsiedzku :)
Kermit może na kobielskiej :)?bo chyba z 3 Alfy tam parkuja:)
To wiem:)ze jet tam dużo alfin.. myślałem że twoja gdzieś na kobielskiej parkuje.
Czołem!
Oczytałem się że AJS takie super, ale ja z nimi zwyczajnie kontaktu złapać nie mogę...
Wysłałem maila (bo nie chcę dyktować przez telefon litanii co mam do zrobienia i w czym). Cisza. Drugi mail i telefon, to obiecali że rzucą okiem. Cisza. Pomyślałem że podjadę do nich, ale przeczytałem że nie pracują w weekendy, a ja nie będę brał urlopu żeby pojechać z autem do warsztatu nawet nie wiedząc co i jak. Na FB też ich zaptywałem i co? Cisza. To ja wydziwiam, czy oni tacy zajęci non-stop?
To tutaj masz trochę inne opinie....
http://www.forum.alfaholicy.org/foru...e_polecam.html
Jadę tam na kilka tematów na raz, w przyszłym tygodniu, odpowiem wam po wszystkim jak było. Najlepiej dzwonić, ja umówiłem się telefonicznie na oględziny roboty przy aucie, wszystko ustaliliśmy na miejscu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Można prosić o namiary do Marcina P. (Przeździecki)?
Szukam w warszawie i okolicach cudotwórcy który zweryfikuje czemu przestaje mi po 30 minutach jazdy dmuchać turbo, zaworek overboost podmieniony, kable PODOBNO dobr, auto jedzie jak szalone do pewnego momentu, po czym nie mam mocy aby ruszyć spod świateł, po przekroczeniu 3 tys. wszystko wraca do normy. Auto postoi pod blokiem 2-3 dni, wszystko wraca do normy po czym znowu turbo OFF :(
AJS w moim odczuciu bardzo w porządku, terminowo, bez kombinowania. Jedyna rzecz która mnie zaskoczyła to że przy oddawaniu auta pojawił się temat zaliczki, gdzie wcześniej nie rozmawialiśmy o tym, zasadniczo nie godził bym się na to ale faktycznie panowie mieli dużo do zrobienia i była ewentualność wyjścia jakiś dodatkowych kwestii do naprawy, wymiany. Zasadniczo spoko! Wszystko opisane, Fv, gwarancja.
Dzięki za info! Też na dniach będę sie z nimi umawiać - mam kilka rzeczy do zrobienia i przejrzenia wokół silnika, hamulców i zawieszenia.
Oprócz kwestii związanych z jazdą i prowadzeniem potrzebuję też ogarnąć klimatyzację, która najpierw hałasowała wiertarką (mimo odpowiedniej ilości czynnika) a następnie przestała chłodzić. Jaki serwis klimatyzacji jesteście w stanie polecić w Warszawie lub okolicach?
Tez bym chciał się dowiedzieć o normalnym serwisie klimy w Wawie.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Dzięki! Czy to nie jest czasem sklep internetowy?
Nie. Zajmują się też naprawą klimy.
http://euro-klima.pl/serwis_klimatyzacji/
Dzięki jeszcze raz! I to nawet w moich okolicach [emoji4]
Arco jeżeli sprawdzisz co i jak z serwisem to daj mi potem znać jak wszystko wyszło. Ja mam trochę dalej ale jeżeli będzie oki to tez podjadę.
Ponoć w AJS maja zaprzyjaźniony zakład, który polecają (umówiłem sie jeszcze przed sprawdzeniem namiarów na Euro-Klime). Spróbuje najpierw tam a jak nie pomoże, to odwiedzę Euro-Klime. Dam znać.
To grzech nie skorzystać! Podzielę się również swoimi doświadczeniami.
Dzieki Andrew. I oczekuje na ocenę od Arco
[notranslate]Alfa[/notranslate] odebrana z AJS. Z klimatyzacja poczekam do 23 czerwca, bo od jutra do 23 jestem w ciągłych rozjazdach. W międzyczasie dowiedziałem sie, ze ten zakład jest tez polecany: http://chlodnice-konarscy.com/. Po powrocie zdam relacje odnośnie walki z przywracaniem klimy do życia [emoji4]
Czy ma ktoś namiar na człowieka, który się podejmie wymiany urwanej szpilki kolektora bez zdejmowania głowicy ? ;)
Witam
czy ktos moze polecic sprawdzony warsztat do tlumikow w Warszawie (najlepiej Praga Poludnie)? Sypie mi sie tylny tlumik i chyba trzeba wymienic pomalu :)
Mam pare rzeczy do zrobienia w Crosswagonie, otóż:
Uszczelniacz skrzyni biegów
Cieknący olej z turbo - i tutaj nie wiem czy chodzi o samo turbo i konieczność regeneracji czy to może wężyk od turbo do ic
Tulejki mocowania dyferencjału
Niedziałające przednie światła przeciwmgłowe
Który serwis w Warszawie, najlepiej w okolicach Pragi Południe ogarnąłby te rzeczy za niekoniecznie worek pieniędzy? :)
Czytałem o AJS service, ale opinie mają bardzo różne, do Pablo garage mam za daleko, więc jaki polecacie?
Ja z ostatniej wizyty w AJS jestem w sumie zadowolony. Myśle, ze śmiało mozna ich odwiedzić.