Zresztą teraz to może być tylko gorzej jeśli chodzi o sprzedaż Gtv bo bożyszcze Kickster Motoznawca naobrażał Alfę Romeo SZ i RZ że niby najbrzydsze na świecie to i przy okazji oberwało sie Gtv.
Printable View
Zresztą teraz to może być tylko gorzej jeśli chodzi o sprzedaż Gtv bo bożyszcze Kickster Motoznawca naobrażał Alfę Romeo SZ i RZ że niby najbrzydsze na świecie to i przy okazji oberwało sie Gtv.
A co to za jeden ?? Akurat SZ i RZ to cuda! , zresztą w cenach ma to odbicie chyba rosnących od hoho stale.
https://www.youtube.com/watch?v=jsPEgwKy0Ww
Końcówka.
Wracając. O czym my w ogole rozmawiamy - Gtv to samochód typu Gt a takie Mr2 to jest takie niskobudżetowe auto na tor i dla zabawy.
Gtv powstało by ładnie wyglądać i brzmieć a takie Mr2 by dawać frajde z jazdy.
U nas nie ma kultury posiadania samochodu typu GranTurismo i tyle. Ludzie wolą kupić Opla Omęgę (WTF) bo ma napęd na tył i pod Lidlem mozna "zarzucić bokiem by loszki z tipsami rzucały się kierowcy w ramiona"
Szukając GTV spojrzałem sobie raz na MX-5. Jezu naprawde jakis szanujacy sie facet jest w stanie to wsiasc i tym jezdzic? Przeciez ten samochód przekomicznie wyglada, jakby żubr na żabę stanął. No ale gdy jedynym czynnikiem decydującym jest ten mitycznie zajebisty napęd na tył.. mnie on w ogóle nie jara ;)
Też jestem na tak dla MX5, właściwie każda generacja mi się podoba. No, pierwsza trochę amfibię przypomina :P
A... i jak szukałem mx5 to ciagle te same oferty wisiały :P przy Mr2 jest ich na tyle mało że sa ciagle te same :P
Więc generalnie to nie jest tak że tylko Alfy sie nie sprzedają.
Ja tam Mx-5 poza pierwszą generacją (faktycznie wygląda jakby żabie gały na wierzch wyszły) uwielbiam. ND to designerski cud na kółkach. Wsiadłbym i ujeżdżał. Napęd na tył to minus, ale cóż, wszystkiego mieć nie można :P
Co do kultury posiadania grand tourismo to nie ma kultury rozumienia czym jest grand tourer. To nie jest coupe z GT w nazwie, tylko luksusowy samochód o wysokich osiągach. Taki w którym możesz szybko i w luksusie przejechać bez problemów np z Francji do Włoch na urlop. Grand tourer to może być Bentley Continental GT, Maserati GT, Ferrari GTC czy Aston Martin DB7. A nie [notranslate]Alfa[/notranslate] Gtv czy GT. To zwykłe, relatywnie tanie i tak sobie wykonane coupe.
To, że GT na liście w wiki jest nie robi z niego grand tourera. Ba, konstrukcja tych wozów zaprzecza definicji GT z tego tekstu: "performance and luxury automobile capable of high speed and long-distance driving". Większość modeli GT i Gtv nie ma parametrów technicznych (słabe silniki), a żadna wersja nie jest luksusowe. To są zwykłe coupe, a nie GT.