tomek_murawki-dobrze zrobiłeś,nie zapomnij ,że kata możesz sprzedać.
Ekolodzy jego mać :mad:.
Printable View
tomek_murawki-dobrze zrobiłeś,nie zapomnij ,że kata możesz sprzedać.
Ekolodzy jego mać :mad:.
u mnie dziś było mycie, odkurzanie, wymiana kółek na zimówki a prócz tego coś mnie wzięło i posprzątałem troszkę pod maską przy okazji zdjętej osłony ( nie dawno wymieniałem termostat ) jak się okazało korek od oleju ma kolor żółty a zbiorniczek od płynu do wspomagania jest biały hehe ;)
aaa i zrobiłem przelew żeby Bella mogła jechać na dwudniowy spot w Karkonoszach - tak przy okazji może jacyś chętni ??? http://www.forum.alfaholicy.org/doln...konoszach.html
Olejek 5w40, wszyściuchne filtruśki :D myjnia/ odkurzanie/ czyszczenie skóry + czernidło na oponki :girl_wacko:
Przygotowałem belle do zimy:
- dokładne mycie,
- pastowanie nadwozia,
- sprawdzenie stanu płynów,
- zakonserwownaie zamków i uszczelek
- odkurzanie i plakowanie wnętrza:)
- kontrola stanu akumulatora,
- no i bella dostała już klubowe podkładki
- oraz zatankowanie pod korek + dodatek do paliwka
A ja musiałem dziś sprawdzić czy moje felgi oby na pewno są srebrne ?
Przez kilka ostatnich dni wyglądały na grafitowy mat ;D
wymieniłem rozrząd przy 117 tyś. km oraz na świeżo zakupione felgi przyodziałem w nówki zimówki Dunlop winter 3d, bala ma nowe kapcie :)
Co że dzisiaj niedziela:
4 godziny spędzone w garażu a efektem:
Wymienione kółka na zimowy komplet w 156
147 zmoczona deszczem, ale opłukana czystą wodą i wytarta do sucha.
156 za to mi się już trochę przykurzyła to też dostała prysznic i wycieranie.
Obie umyte w łącznie 4 litrach wody :D
No i mini sesja foto
http://www.forum.alfaholicy.org/
A ja dzisiaj swojej Belli znalazłem koleżankę:) a do tego odkurzona, wyczyszczona, prosto z myjni zawitałem na przegląd i byłem mile zaskoczony bo wszystko gra:) a na zime będzie miała w bagażniku dobry sprzęt audio
ja dziś umyłem Alfa po ostatnim tygodniu jeżdżenia, odkurzyłem i nawoskowałem pewnie ostatni raz przed mrozami ...
o 17 zapaliła mi się rezerwa to... podjechałem na BP w celu zgaszenia "księgowego"
ja dziś oddałem zimowe felgi czyli oryginalne 15" do regeneracji i malowania z racji na ich mało estetyczny wygląd i widoczne ślady użytkowania. Mam nadzieję że poprawi to wygląd nawet w zimie. Zakończyłem już montaż foteli przednich od 147 gta, jeździ się w nich rewelacyjnie. Twarde i dobrze trzymają na zakrętach. Na ten tydzień zaplanowałem polerkę i woskowanie oraz przygotowanie autka do sezonu zimowego.