USA masz troszkę inny skład paliw jak PB tak i Belbetuchy.
Dlatego mapy będą całkiem inne w wersji USA TB będzie AFR przelany
Printable View
USA masz troszkę inny skład paliw jak PB tak i Belbetuchy.
Dlatego mapy będą całkiem inne w wersji USA TB będzie AFR przelany
znaczy się soft na USA dla silnika potencjalnie może być bezpieczniejszy?
Na paliwie z Eu zapewne tak.. Ciekawe jak by wyszedł afr gdyby sonde szerokopasmowa wsadził w wydech.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Dla tych co zastanawiają się czy robić mapę czy chip w wersjach 200KM:
Miałem robić mapę, ale za namową Kozaka wsadziłem RaceChipa. Szybko, bezboleśnie i macie w pytkę szybsze auto o zupełnie innej charakterystyce. Różnica jest KOLOSALNA, szczególnie powyżej 100km/h
Auto ma nieco ponad 3 lata, było 4 razy upalane na torze, w tym 2x całkiem ostro na hotlapach. Chipa wsadziłem niedawno, jak na razie nic się nie dzieje.
Biorąc pod uwagę prostotę instalacji, totalną wygodę logistyczną (chip przyjeżdża do Ciebie a nie Ty do niego jak w przypadku mapy) to dla osób, które nie chcą nic ponad 260-280KM to jest to imo najlepsza opcja. Wypiąć to można w każdym momencie, wyłączyć działanie z poziomu apki w trakcie jazdy, czego chcieć więcej.
Chip ma w sobie kilka map, w moim przypadku najszybsza jest mapa 5 i daje 5.5sec do setki (paliwo 95). Różnice między stockiem w przyśpieszeniach np 100-180 idą już w srogie 9-11sec różnicy. Tak. Auto przyśpiesza o ok 10sec szybciej. Przepaść.
Powyżej 10:1 stopnia sprężana powinno już sie stosować paliwo wysokooktanowe.
Podobno turbo w 2018r w wersjach z gpf jest większe niż w poprzednich wersjach , nawet większe niż w 280tce bez gpf. Ktoś ma dostęp żeby sprawdzić co to za turbo ?
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
ja moge sprawdzic jak dojze, nr z wierzchu zobacze?