a rezystor usuniety? poczytaj temat troche wstecz.
uzywasz mes?przechodzi Ci test komunikacji z samym interfejsem?
Printable View
Torque oraz Alfa OBD łączy sie z interfejsem ale nie ma komunikacji adaptera z ECU. Chyba jest problem z rezystorem. W takim razie jaki interfejs bez rezystora polecacie?
Jak potrzebujesz obserwować stan DPF, to kup sobie DPF Monitor od kolegi Małego:
https://www.facebook.com/EcuLabPL/ph...type=3&theater
najlepuej, tylko czy nie ma listy kolejkowej i oczekiwania wielomiesiecznego?tak przynajmniej byli jakus czas temu
A co w przypadku kiedy mam kabel, który z pomocą MES łączy się z silnikiem oraz abs-em ale nie mogę skasować inspekcji ani zrobić testów zamków itp. Po uruchomieniu opcji z nadwozia, mes wysyła komunikat o potrzebie połączenia z interfejsem elm327. Wystarczy, że kupię interfejs z allegro za np.40zł ?
Upewnij się że nie ma rezystora.
A oto wersja budżet ( może się udać nawet za 25zl) + mały tuning - 0mw poboru prądu(przy off stacyjce) i usunięty rezystor :cool:Załącznik 241246
W jaki sposób mogę się uoewnić czy jest? Rozkręciłem końcówkę kabla z kostką do auta i nie widzę na płytce nic co może przypominać rezystor.
ileż razy można pisać to samo? miernikiem - omomierzem pomiędzy pinami 6 a 14, jeśli zmierzysz coś w stylu 100-120 ohm to jest rezystor, musisz go namierzyć na płytce i usunąć (wizualnie prześledzić połączenia albo wspomóc się miernikiem - najczesciej bedzie to rezystor SMD 805 albo 603 (googlnij sobie jak to wyglada) najczesciej z napisem 101, 121,1000, 1200.
Mógłbym prosić o napisanie po kolei czego potrzebuje, żeby zrobić diagnostykę do ar 159.