To jest po prostu nie dotrzymanie warunków umowy kupna pojazdu. W cenniku jest wyraźnie nawigacja z mapą Europy. Nie części Europy..
Printable View
To jest po prostu nie dotrzymanie warunków umowy kupna pojazdu. W cenniku jest wyraźnie nawigacja z mapą Europy. Nie części Europy..
możesz sprawdzić czy faktycznie - poprzesuwaj mapy po krajach i zobacz gdzie gubią szczegółowość (losowo kilka państw proszę) - nie chce mi się nadpisywac swojej jeśli są duże braki w nowszej - już wolę taką zostawić na np wyjazd przez Szwajcarie, a z Waze polatam poza EU roamingiem.
Nie wiem, o co chodzi. Pobierałem w weekend mapę do nawigacji II gen. Plik poprzedniej i aktualnej mapy mają podobną wielkość - ok. 11 GB
2 gen to osobny temat, w 3 gen wielkość pliku spadła z 21GB na 13GB...
dzięki, sprawdź proszę jeszcze np Portugalię, UK, Włochy, Grecję, Norwegię - zoom na centrum stolicy czy są detale czy tylko główne drogi. Thx from mountain jak to niektórzy rodacy mówią w UK:)
Może tylko jednak zoptymalizowali mapy żeby nie były tak ogromne, bez straty samych krajów/dróg?
jeszcze nie zainstalowałem. szybkie porownanie plikow pokazuje taka roznice
wschod ma: BLR, CYP, DNK, FRO, FIN, KAZ, NOR, SVN, SWE, TUR, UKR, RUS
zachod: BEL, FRA, MCO, IRL, LUX, MLT, PRT, AND, ESP, GIB, NLD, GBR
pozostałe kraje wygladaja tak samo.
rozmiar pliku dla wschodu - 13,2 GB
rozmiar pliku dla zachodu - 12,4 GB
Thx. NIe wiedziałem że to ot tak można łatwo sprawdzić. Tragedii nie ma, choć niektórym to może jednak przeszkadzać.
W ew. roszczeniach do FCA jeśli komuś przeszkadza to, trzeba sprawdzić jak auto było sprzedawane + jaką miało opcję fabryczną wg ePer - są kody 8TW mapa europy zachodniej i 8TY extra mapa europy...:
z ePera:
8TW WEST EUROPEAN MAP ? ECE
8TY EXTRA EUROPE MAP
nie widziałem innych europejskich kodów - były tylko poza kontynentem jakieś jeszcze.
Nie łapię, na https://maps.mopar.eu widzę tylko jedną "mapę" do ściągnięcia: wersja 19.0.0, Release date: 2023-08-24
Ty widzisz 2 opcje? Wschód i Zachód? Jakie pliki porównywałeś?
Zciągnąłem to co dla mnie jest dostępne i mam plik "MAP50177.bin"
Zajrzałem do środka Notepadem++ i tak widzę taki zapis:
<tns:item identifier="CI-TT-FCA.MY2020.U-MAP.EURE.NDS-19.0.0" releaseDate="2023-08-24 ...
<tns:region>Europe</tns:region>
<tns:geoCoverage>ALB AUT AZE BLR BEL BIH BGR HRV CYP CZE DNK FRO EST FIN FRA MCO GEO DEU GRC HUN ISL IRL ITA SMR VAT KAZ LVA LTU LUX MLT MDA MNE MKD NOR POL PRT ROU RUS SRB XKS SVK SVN AND ESP GIB SWE CHE LIE NLD TUR UKR GBR</tns:geoCoverage>
Więc jakby cała Europa??
Mam kłopot z logowaniem do strony mopar.
Po wpisaniu maila i hasła wyświetla komunikat, że są błędne.
Reset nic nie daje.
Możecie sprawdzić u siebie, czy też coś takiego występuje?
Mapy do 1 generacji.
W tym roku wykupiłem 3 letni abonament i pobierałem już mapy w kwietniu i lipcu.
Nie wiem co się dzieje.