ja jeszcze zimówek nie kupiłem, ale powoli namawiacie na Dębice :)
Printable View
ja jeszcze zimówek nie kupiłem, ale powoli namawiacie na Dębice :)
Problem z czytaniem? "Docieranie opon samochodowych " ... co ty beton jesteś? Zmienie zdanie jak udowodnisz swoja teorie... dodatkowo jest wpis że to bylo na zlecenie producentów opon jeszcze myslisz ze masz racje? Teraz to ty walczysz.... kazdy umie czytać a ty twierdzisz ze jest inaczej prosze udowodnij
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Roberto kiedy Ci się to znudzi wreszcie? Ostatnie 15 stron tego wątku należy do Ciebie, daj sobie na wstrzymanie. Ludzie chcą pogadać o oponach a nie przepychanki z Tobą robić, nie jesteś tu nikim ponad innych, wyzywasz kolegów z forum od betonów czy „znafców”. Wstydź się.
Wróć i przeczytaj kto zaczął nazywać innych znaFcow ... nie bylem to ja. merytorycznie porozmawiać z niektórymi sie nie da mimo iz pokazuje argumenty dalej obstajecie przyswoim ok wasza sprawa ale wprowadzacie innych klubowiczow w błąd a to nie jest fair. Pozdrawiam i znikam
Roberto nie potrafisz się przyznać, że nie masz racji, a bardzo Cie to boli? Beton jesteś Ty :) Przyczepiłeś się do mnie, ponieważ napisałem dobrze o oponach, do których jesteś najwyraźniej uprzedzony, a o których masz tyle pojęcia ile powie Ci taki sam betonowaty wulkanizator. Oraz inne głupawe teorie. Wróć jeszcze raz do początku dyskusji i spokojnie przeanalizuj, co podałem Ci jak na tacy.
Jeździsz ciężką 159 na oponach dopuszczonych przez producenta ze względów czysto ekonomicznych dla klienta flotowego, co więcej próbujesz nam wmówić, że są ekstra :D One się nadają. Mojej żonie wpakowałem takie na lato do lekkiej Astry, rzeczywiście dają radę.
Tym samym kończę tą jałową dyskusję.
Wiesz opony maja kilka indeskow tjprędkości, nośności czyli dopyszczalnego obciążenia na kolo. Mówienie o tym że koła te nie nadaja sie do tak ciężkiego auta tylko cie osmieszaja bo ja nigdzie nie napisalem jakie parametry ( a maja większe niz zalecane ) maja moje opony oprócz szerokosci i wysokości. Ten rozmiar opon jest w tabeli w instrukcji ( i nie masz bladego pojecia dlaczego zostal tam ujęty) wymieniony jako dopuszczalny i zalecany do 1.9 jtdm i taki tez założyłem bo na Warszawę zdaja egzamin i w trasie tez sobie rade daja a malo nie jeżdżę. Co do Dębic to ze jest to budzetowa opona to cos oznacza. To sa tanie opony bez szalu może na spokojna jezde po miescie w zime starcza ale szalu nie bedzie. W kazdym badz razie ja ich bym nie założył do prywatnego auta bo opony to jedyny kontakt auta z drogą ibwole miec pewność ze mnie nie zawida. Zresztą dając argument ceny przy oponach zimowych jest troche śmieszny bo zysk nie wielki przy letnich byłby do zrozumienia. Ale to kazdego indywidualny wybór. Zewczajnie nie wiesz jak dobierac opony do auta prze to pozniej musisz kupować budżetowe opony.
Masz problem z czytaniem ze zrozumieniam. Już nie bede tego kontynuować bo ja przynajmniej udowodnilem swoja racje a ty opierasz sie na pustych slowach od poczatku. Nie chce mi sie z toba juz dyskutować bo zwyczajnie szkoda mi czasu ... pozdrawiam
I znów trzy strony smęcenia praktycznie o niczym :D
Jako, że temperatury nad ranem już spadają blisko zera może się w końcu zbiorę i wrzucę lezące u mnie od miesiąca HP2 na auto bo jeszcze wyjdzie, ze kupiłem pierwszy, a przetestowałem ostatni. Robię sporo km i po około 2 tygodniach już powinno być nalatane 1000 wiec odpadną dywagacje o "docieraniu" ;)
Jeden lubi jajka kurze, drugi lubi cycki duże......