A przeczytałeś od Pingwina coś krytycznego o 159? :)
Printable View
A przeczytałeś od Pingwina coś krytycznego o 159? :)
Krytycznie o 159? proszę bardzo. Za mało ich wyprodukowano:))) No może jeszcze, że jest za ciężka, o te 100 kilo na pewno. No i bezsensownie nadal oferuje się to auto z silnikiem 1.8 MPI, który byłby idealny do wiejskiej furmanki, a nie do agresywnego, dużego i ciężkiego auta.
Ja w 159 seryjnie widzę silniki 1.75 TBi 235 KM, wtedy by to wszystko miało ręce i nogi. Jak się sprawuje silniczek 1.75 TBi 200 KM w tym aucie niebwem opowiem, bo umawiam się na godzinne posuwanie próbne.
Z uwagi na wagę jednak, zapewne silnik ten lepiej pociągnie Julkę, niestety. Mam dla siebie dobrą wiadomość w tym temacie, bo mój kolega własnie pertraktuje w salonie na temat Julki i pewnie po wakacjach zajedzie na parking pod domem.
Oczywiście zwinę mu kluczyki, jak się odwróci w stronę szafki z browarem.
Ja widziałem Julkę już kawałek czasu temu i ciągle mam mieszane uczucia. Planuje zmienić samochód w tym roku i biorę pod uwagę kilka marek. Oglądałem Opla AstręIV, Golfa, Fiata bravo Sport i Lancię Deltę. Obecnie Alfa z tych wszystkich wozów jest najdroższa i trzeba na nią najdłużej czekać (do połowy września). I jest z nich oczywiście najładniejsza :) Trochę dobiło mnie to, że jazdy próbne mogą się zacząć też dopiero od września a kupowanie kota w worku jest nieco ryzykowne....
Żuczek, kup Deltę...sliczne i ciekawe auto... i Lancia:) szlachetne.
Nie, przeciwnie, namawiam sie, bo sie waha. Niech jeździ:) moze sie przekonam, jak mu parę razy podprowadze kluczyki:))))
A kolega co woli bravo od delty... Kolego, troche fantazji: bravo masz na każdym ulicznym parkingu. A Delta? jak zobaczysz, od razu zauważasz. Dziewczyna, jak ją wsadzisz do Delty, będzie zachwycona.
Ludzie z KARPia dowiedzieli się, że w Słupsku zamówiono już 4 Giulietty, bez jazdy próbnej. Kolejne 2 zamówiono w Gdańsku.
Zamówiono - skonfigurowano i wpłacono zaliczkę :D
Tutaj jest trochę zdjęć z prezentacji i będą kolejne: http://www.alfanews.pl/2010/06/01/zd...tty/#more-2761
Czy to są prawidziwi Alfisti zatem? ;) Cholera, ja kupując kanapę za 2 tysiące objechałem kilka sklepów, pomacałem materiały, a tu ludzie zamawiają lakiery, tapicerki, opcje bez zastanowienia płacąc z 80 tys.? Pomijam fakt, jak to będzie jeździć, czy będzie jeździć i co będzie do poprawki po pół roku ;).
No i przecież nie ma Rosso Alfa nadal...
Skoro tak, to jest już gdzieś dokładny cennik opcji i wyposażenia?