Wywali checka na desce.
Nie zwarjuje.
Printable View
Wywali checka na desce.
Nie zwarjuje.
Na desce będzie świecić kontrolka silnika i to wszystko? nie wyłączę jej w żaden sposób z poziomu komputera diagnostycznego muszę wgrywać ten kosztowny program dobrze to rozumiem? a w wypadku tej niepełnej zaślepki co mi się wydarzy wtedy jest w ogóle jej sens czy jak już to całkowitą i program? Aha i jaki koszt ewentualnie jest takie programu do tego silnika i modelu?
Jeszcze jedno jeśli ktoś mógł by mi tak prosto wytłumaczyć EGR mam zaślepić przed za pod zaworem? :) między wydechem a zaworem czy między zaworem a silnikiem?
Witam. Czy ważne jest odpowiednie ustawienie podkładki która jest między elektromagnesem a mechanizmem egr-u?. Chodzi mi o to że ta podkładka ma 2 wycięcia a na elektromagnesie też znajdują się dwa wcięcia.
Z tego co czytam to.wydaje mi się znam odpowiedź ale chciałbym konkret. Samochód Alfa 145, silnik 1.9JTD. Zaslepiac całkowicie czy częściowo?? Dzieki
całkowicie
Zacząłem czytać cały temat od początku i zglupialem całkowicie. EGR mam zaslepic całkowicie. Ok, potwierdzone. Teraz pomóżcie w którym miejscu i jak da radę to jakiś link do tej zaślepki jak mogę prosić? Bo w moim przypadku od Fiata nie dostanę, prawda?
Dodano po 17 minutes:
Dobra. Sorry. Gdzie kupić i co kupić wiem. Ale dać dwie zaślepki czy jedna niezależnie w które z tych miejsc zaznaczonych w temacie zrób to sam?
Podobno po zaślepieniu EGRu silnik się wolniej zagrzewa. W stosunku do podobnych zeszłorocznych temperatur, kiedy nie było zaślepki to w tym nie zauważyłem żadnej różnicy (po całkowitym zaślepieniu).
Bo nasz silnik zagrzewa się tak długo że nie zauważysz :P