Czy w takim przypadku wersje z GPF powinny mieć inaczej dostosowane mapy w boxach(RC,JB4)?
Printable View
Ucieszył mnie fakt że moja 200konna w dość prosty sposób może zyskać dodatkowe koniki i niutki,ale mój zapał studzi poprzedni właściciel, twierdząc że veloce oraz super mają różne wtryskiwacze, podobno na dłuższą metę mogę uszkodzić motor stosując np RC. Czy ktoś w jakikolwiek sposób weryfikował teorię o wtryskach? Moja Giulia rocznik 2017 początek
Numery turbo z Stelvio rocznik Załącznik 274861Załącznik 2748622019
Ma ktos może turbo z giulii/stelvio i może pożyczyć na 2 tyg na pomiary?
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
Witam wszystkich.
Jestem szczęśliwym posiadaczem Giulii 2020 TI 200km benzyna. Zamówiłem z pakietem performance z myślą o podkręceniu mocy i napędem na tył. Kupiłem Box RacechipRS. Niestety w nowej wersji Giulii, Piny nie pasują, tam gdzie poprzednio była wtyczka 4 pinowa jest 3 pinowa, natomiast tam gdzie powinna być 4 pinowa jest 3 pinowa. Po próbie wpięcia wyskakuje choinka błędów. Skończyło się na wizycie w ASO i resecie błędów. Podjechałem do warsztatu zajmującego się tunningiem gdzie twierdzą, że to nie ma prawa działać. W race chip twierdzą, że mam podłączyć odwrotnie tak jak pasują piny. Jako, że nie mam ochoty na powtórne wizyty w ASO mam pytanie czy ktoś miał podobny problem i czy udało się go rozwiązać.
Pozdr.
Może dali ci zły kabel, ale skąd wiesz że tam gdzie były 3 są teraz 4?
Czy masz jakiś schemat połączeń i oznaczenie jaka wtyczka idzie gdzie? Mogę porównać z boxem Noviteca Powerjet 4 i benzynową Giulią MY2019 jak to wygląda i czy kostki uległy zmianie przy lifcie (wiedząc, że u mnie pasowały). Zakładam, że Racechip i Novitec podpinane są pod te same sensory.
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
tez miałem tak w swoim egzemplarzu, zwyczajnie kable A i B były odwrotnie oznaczone naklejką, czeski błąd.
Podpinaj tak jak wtyczki pasują i będzie śmigać :)
Podłączyłem zgodnie z pasującymi pinami. Wygląda na to że box jest po prostu uszkodzony, nie ma zasilania. Na razie zwróciłem do sprzedawcy.:(
Cześć,
Rozważam sprowadzenie auta z za oceanu, a mianowicie Giulie Q4 2.0 280 lub audi a4 b9 tfsi 2.0 262
Zdecydowanie jestem za tą pierwszą opcją, ale chciałbym na pewno podłubać troszkę,
Z tego co widzę mało kto bawi się w podnoszenie mocy w Giulii, jak to teraz wygląda ?
Program w okolice 315 km, jeśli chodzi o dp, zmiane wydechu itd.. Ktoś już to przerabiał ? Jak to wygląda w praktyce po zmianach ?