Napisał
Zupi
Włosi donoszą, że przerwa w produkcji w fabryce FCA w Cassino została wydłużona na kolejne dni z powodu braku masek dla wszystkich pracowników zaangażowanych na liniach produkcyjnych modeli Alfa Romeo. Wcześniejsze doniesienia mówiły o tym, że pracownicy otrzymali zalecenia unikania na ile to możliwe kontaktów osobistych między sobą i zwiększenia odległości międzyludzkich. Komentarz ode mnie: widząc jak ochoczo Włosi z północy ruszyli wczoraj na południe kraju i na Sycylię, to problem raczej będzie narastał jeszcze parę tygodni. Ja na razie nie zamawiam, bo nie chcę się denerwować czekając na samochód. Zamówię gdy wszystko się uspokoi. Może nawet w przyszłym roku. Podobno niedługo miała debiutować wersja Stelvio Veloce Ti (w US już jest), nie do końca mi się podoba, ale homologowane koła od QV jak w Giulii byłyby miłym dodatkiem (w US Veloce Ti jest na 'gwiazdach'). Ponadto dawne plotki głosiły, że będzie opcja biało-zielonej nitki w Veloce. Na razie cisza. Ale liczę, że może coś jeszcze ciekawego wprowadzą w tym roku z okazji 110 lecia marki. Na lifting planowany na 2021 na pewno nie będę czekał, bo muszę kupić samochód do końca przyszłego roku, a wirus może sprawić że wszystko się opóźni o rok albo i lepiej.
Czy ktoś na żywo sprawdził już i może potwierdzić, że przełożenie układu kierowniczego zmieniono w wersji My2020 (zwłaszcza w Stelvio)? Opinia gościa z kanału RonsRides jakoś mnie nie przekonuje.