jako że znam 3 kolory, to ten jest fajny czerwony :P
Printable View
jako że znam 3 kolory, to ten jest fajny czerwony :P
Czerwony.
Jeśli chcesz dolewać, nie wiem czy nie lepszym wyjściem będzie wymiana płynu na nowy z przepłukaniem układu.
Moja jest z lutego 2009 i też miałem problem ze zbiorniczkiem. Płyn nagle zaczął się pienić,a w trakcie kręcenia kierą słychać było buczenie. Po wymontowaniu starego zbiorniczka coś w nim latało. Wymiana na nowy załatwiła sprawę.
A żeby było jeszcze ciekawiej to fabrycznie miałem zalany płyn zielony.
Bo po lifcie zastąpiono płyn czerwony płynem zielonym :)
Racja.
Odruchowo zawsze sięgam do instrukcji do mojego przedlifta. W najnowszej jest GI/R.
Myślałem nawet ostatnio o wymianie płynu czerwonego na zielony, nie wiem tylko co na to pompa ;)
Podobno zielony jest rzadszy ? Tak słyszałem
Nadal nurtuje mnie problem wymiany pompy na nie alfowską :P Ew, regeneracja pompy we własnym zakresie, tylko nie znalazłem żadnych zestawów naprawczych do 2.4 :(
Kup pompę na allegro od francuza 1,6hdi. Myślę że będzie pasować. Jedynie będzie się różnić wielkością kółka choć nie sądzę. Kolanka obrucisz i będzie git.
A w najgorszym wypadku będziesz w plecy 40pln bo tyle kosztują pompy od picasso :-D
chodzi mi generalanie o mocowania, czy jest plug&play ? ;) Bo jak nie, to trzeba będzie kombinować :P