Szybkie mycie, ale efekt jest :cool:
Printable View
Szybkie mycie, ale efekt jest :cool:
Ja dzisiaj swoją zawiozłem na kompletną wymianę rozrządu ,olej ,filtry , uszczelka pod zaworami ,gumy na stabilizatorze jeszcze jakieś felgi ładne 16 i można śmigać :)
W weekend szybkie mycie, sprzątanie w środku i założenie letnich gum ;)
Zmieniłem trochę wygląd tyłu.
Pochwalę się przy najbliższej okazji - może jutro.
założyłem nowe gumy wraz z nowymi felgami ;). Niedługo wymieniam gałkę zmiany biegów.
Posprzątane wnętrze oraz bagażnik...teraz czeka mycie bo już aż nie mogę patrzeć na Bellę :(
Wymieniłem tylny zderzak, serwo hamulcowe, klocki, uszczelki tylnych szyb (w drzwiach), linki hamulca ręcznego, ustawiłem położenie tylnej klapy na zawiasach (odstawała), wspawałem wydech na rurach 2,5" od końca do kata, pospawałem podłoge, zakonserwowałem podwozie. Dziś będe wyklejał wnętrze matami wygłuszającymi i może uda mi się założyć dywan oraz siedzenia. Na pilnie musze wymienić jeszcze wężyk wysprzęglika.
dziś odkurzanie środka, mycie z nabłyszczaniem. Zastanawiam się, czy już czas na alu z letnimi oponami?
pozdraiam,
nicoZałącznik 87939
Z Oponkami poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie, aż te wahania pogodowe ustaną.. Lepiej dmuchać na zimne :)
Nowa półka tył:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...6&d=1362482997
Mnie na tyle masłowato jeździło się już na zimówkach, że zmieniłem w weekend i po jeździe wczoraj/dzisiaj przy lekkim -1 rano jestem zadowolony ze zmiany.
Alfa pojechała na zmiane :
- Termostatu EPS
- Oleju
- Filtru oleju
- Końcówek drążków i łączników stabilizatorów przód TRW :)
Odświeżyłem scudetto , mała rzecz ale cieszy... ;)
http://www.forum.alfaholicy.org/
a ja owocnie dokręciłem latającą klamkę schowka.
w końcu umyta ręcznie(całą zimę na bezdotku i efekt był tragiczny), oraz nawoskowana :) Jutro mycie szyb i odkurzanie, a przy okazji nakładanie na nowo Rain-x tym razem może na całą przednią szybę.
Korzystając z pięknej pogody, Bella została dokładnie odkurzona, wyczyszczone całe wnętrze i wyrzucone zimowe dywaniki :)
Jest lżejsza :D Do pierwszej setki przyspiesza krócej o 0,5s :lol:
Po wczorajszym umyciu dziś znów umyłem,z racji tego że mam wolne,tera stoi i ładnie błyszczy:cool:
wymieniłem zatrzask wlewu paliwa w końcu :)
Wymiana filtra powietrza i odczucie róznicy na plus :)
Rozberalem panel sterowania szybami od kierowcy, skleilem latający przycisk, wyczyściłem styki. Dzis spróbuję odpalić domykanie szyb z pilota.
Wysłane z mojego HTC One S
Wymieniłem kierunkowskazy boczne z pomarańczowych na czarne. Zastanawiam się teraz czy to dobra była zmiana :)
Załącznik 88048
Zamówiłem Belli nowe tarcze hamulcowe do przodu :) Wkrótce kompletowanie gratów przedniego zawieszenia ;)
Zafundowałem jej dziś 20 kucyków :)
Dzisiaj full pakiet wiosna rozpoczęty.
147 dostała nowe świece, filtry.
Letnie kapcie, dokończone zawieszenie, uzupełnione plastiki w nadkolach, możliwe, że jutro jeszcze zmienie końcówke drązka kierowniczego + zbieżność i będzie gotowe na lato ;)
Załącznik 88052
dopiero patrząc na focie z kalkulatora zauwazylem ze kurde nie spasowany zderzak jest do konca jeszcze ...
W końcu wymieniłem tłumik końcowy z rurą środkową,jest poprawa nie tylko dźwięku:).
Dziś udało mi się wymienić przewód wysprzęglika i odpowietrzyć sprzęgło. Hamulce też już działają więc technicznie naprawy zakończone !! ^^ Zostało tylko i wyłącznie poskładać wnętrze a później czas na zachcianki :)
ON do pełna i płyn do spryskiwaczy też do pod korek:)
Wczoraj nowe letnie kapcie Barum + alu 17" + ogarnianie, pastowanie lakieru po zimie bo wyglądało to strasznie... :)
Uzupełniłem płyn hamulcowy oraz wygłuszyłem już 3/4 podłogi.
Zieloo, a myślisz że czym wygłuszona?... "steropianem"? Na pewno jakąś matą bitumiczną ;)
Ale mogę się mylić :)