Porządnie sprawdzić auto przed zakupem, jak w przypadku każdego kupna samochodu używanego. :)
Skonkretyzuj pytanie.
Printable View
Bo są stosunkowo tanie w zakupie w stosunku do tego co oferują. A że eksploatacja nie tanieje, o tym mało kto myśli na etapie kupna. :)
A może ich po prostu stać na ich utrzymanie?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Żeby potem kręcić filmy na YT jak są niezadowoleni.
Taaa większość przelicza utrzymanie auta na koszty oleju napędowego, a wiadomo dizelki mało palą bo każdy "pińć na sto" :lol: To co, ze jak w 2.4 się coś posypie to koszta idą w tysiące, to co, że jak padnie dwumasa to komplet ze sprzęgłem kosztuje w najtańszym zamienniku 3K zł, to co, ze jak walnie podpora wału w Q4 to trzeba albo kupić cały wał albo przerabiać podporę na wymienna co tez kosztuje kilka K plnów. Ważne, że ładnie wygląda, ma skórę, kolorowe telewizorki, dwieście kunia no i jest tańsza niz Skoda A6 kłatro :D Poza tym jak ktoś kupuje świadomie auto i wie na co sie porywa to nie zadaje takich pytań jak wyżej, które świadczą o kompletnej nieznajomości tematu.
Przesadzacie :) Wcześniej myślałem o Subaru Legacy lub Outback, ale znajomy podrzucił mi pomysł 159'ki Q4.
Z Subaru jaż mam małe doświadczenie ale Alfy to nowy temat dla mnie.
Chciałem podpytać o konkretne ogłoszenie na otomoto ale nie mogę wkleić linka :(
Skąd ta pewność, że większość tak robi?
I nie rozumiem co za różnica czy topową wersję Alfy kupią jako pierwszą czy szóstą?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Azalgo Czyżbyś sprzedawał i boisz się o brak klienta? :lol: Nie za moje po prostu zawsze ironicznie się uśmiecham jak w jednym temacie ktoś pyta o topowe wersje, a w drugim inny lamentuje ile to już kasy nie wpakował w auto ;]
pushq Spora ale ty zapewne w kosztach utrzymania 159 z 2.4 możesz sporo napisać. Powiedz koledze ile wybuliłeś za wtryski i czy problem po wydaniu 1/4 wartości auta ustąpił w 100% ? :D