Jadę sobie dużą a tu nagle puffff brak mocy i kopci na czarno. Chyba spadł któryś wąż od dolotu. Idę do garażu to sprawdzić :)
Edit.
Spadł dolny wąż z ic. Już działa :)
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Jadę sobie dużą a tu nagle puffff brak mocy i kopci na czarno. Chyba spadł któryś wąż od dolotu. Idę do garażu to sprawdzić :)
Edit.
Spadł dolny wąż z ic. Już działa :)
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wchodzę dzisiaj rano do garażu, wyprowadzam auto i jak zwykle wybieram się do pracy, a tu pokapane na podłodze. Wygląda na olej. Wymieniałem ok 2 tysie temu olej i widać było delikatne zapocenie między skrzynią a silnikiem. Dziś spoglądam nad pokrywę pod silnikiem i widać krople oleju. Rok temu wymieniane było sprzęgło i dwumasa.
Możliwe że nie wymienili uszczelniacza na nowy pomiędzy skrzynią a silnikiem i teraz przepuszcza?
Za dwa dni przegląd myślę że się nie czepią tego bo nie zdążę zrobić tego do piątku.
Jak wymieniaczowi nie kazałeś wymienić to nie wymienił. Teraz zapłacisz drugi raz za zrzucenie skrzynii.Cytat:
Rok temu wymieniane było sprzęgło i dwumasa.
Możliwe że nie wymienili uszczelniacza na nowy pomiędzy skrzynią a silnikiem i teraz przepuszcza?
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Może zrobi to w ramach gwarancji.Cytat:
Jak wymieniaczowi nie kazałeś wymienić to nie wymienił. Teraz zapłacisz drugi raz za zrzucenie skrzynii.
W dobrej praktyce mechanika leży informowanie klienta o konieczności wymiany paru elementów. Cwaniaki wiedza ze klient pozniej wróci i znowu za wymianę uszcżniacza 500 chore. Bullik1 nie licz na to poł dnia roboty. Nie bedzie blokował najazdu.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
:sadkitty: wystarczy ze wymienie wklad stacyjki, i podmienie imo z ulamanego kluczyka do nowego?
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...belli-alfa.jpg
Raczej tak. Ja w corsie musiałem kiedyś wymienić stacyjkę, bo się zwaliła. Wymieniłem ją. Przełożyłem ten klocuszek od immo i wszystko działało jak należy (poza tym, że miałem pęk kluczy do każdej wkładki inny klucz :P)
Bella stoi bez oleju u mechanika