Z mojego dowiedzenia BSD jest identyczny w użytkowaniu jak PB QD+. Ja zawsze nanosze na lakier, 1 fibra wprowadzam równo, 2 poleruje.
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Printable View
Z mojego dowiedzenia BSD jest identyczny w użytkowaniu jak PB QD+. Ja zawsze nanosze na lakier, 1 fibra wprowadzam równo, 2 poleruje.
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
Spoko, KHOT ma chińskiego BSD ;)
Ja dzisiaj ostro walczyłem z felgami, które kupiłem do swojego miejskiego piździka.
Felgi rarytasik bo oryginaly z Punto GT Turbo.
Niestety chyba nigdy nie myte (o zabezpieczaniu nie wspomnę) i ... pierwszy raz się poddałem.
Fakt, że w ruch nie poszedł Tenzi Alux GT bo chciałem wykończyć jakąś resztkę Nirgina do felg - ale i tak było ostro.
W ruch poszło:
- 3x pędzelkowanie piany Tenzi Truck + odrobina Ludwika (mieszanka z pianownicy)
- 3x Nirgin
- 2x Tenzi Prix
- 2x SNB PrickBort
Jutro dogrywka - w ruch pójdzie Tenzi Alux GT i zabezpieczenie woskiem (FinoshKare Hi-Temp 1000p).
A to efekty dzisiejszej walki.
Haha dyskusja jaka się zrodziła - I wszyscy odrazu spece jak to nattys zjedzie po pierwszym myciu. Ale nikt nie próbował.. Bo nie.
BSD jest sprzedawany jako detailer, ale zachowuje się praktycznie jak spray-sealant, szczególnie jeśli chodzi o trwałość czy odpychanie wody.
W każdym razie taka kanapka zajebiście wygląda a i nie trzeba woskować auta co chwilę...
Krusz, bo nakładanie Reda (nie oszukujmy się - mało trwałego wosku naturalnego, który lubi dobrze przygotowaną powierzchnię) na Sonaxa BSD brzmi po prostu jak wariactwo :D Jednak w tej dziedzinie nie ma chwytów niedozwolonych i wszystkiego można spróbować. Jednak samemu mi też ciężko uwierzyć, że Red poleży choćby połowę tego co na dobrym cleanerze czy nawet nieprzygotowanej powierzchni. Jeśli próbowałeś takiego połączenia to napisz jak oceniłeś ze 100% pewnością, że Red jeszcze żyje?
Oprócz tego kompletnie nie widzę sensu takiego nakładania. Co ma dać ten Sonax pod spodem? Red przecież nie poleży dłużej niż jakby był sam na lakierze. Jak Red zjedzie zostanie sam Sonax, który tego looku Reda nie będzie miał, więc trzeba by znowu woskować...
Ja daję jedno mycie. Sonax odpycha wodę pierwszorzędnie dlatego nic się go trzymać nie będzie.
Pancerny Collinite na powłokach leży tylko miesiąc czasu więc o czymś to świadczy.
Niektórych rzeczy nie trzeba testować żeby wiedzieć, że są niedorzeczne Krusz.
Po takiej chemii i "darciu" pędzelkami nigdy glinki już nie stosuję. Jakieś takie przyzwyczajenie.
Po domyciu benzyna ekstrakcyjna i na to wosk.
A gdyby tak zrobic na odwrót i na reda położyć BSD Sonaxa to podejrzewam ze mamy ochronę i odpychanie BSD i piękny wet REDa?
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy ;)
Ma to zdecydowanie większy sens, trwałości Redowi nie przedłuży, ale chociaż nie skróci :)