Jeśli faktycznie zamówienia będą przyjmowane od początku kwietnia a realizacja w czerwcu, to ja może się zdecyduję na 2,2d Q4, ale nie wiem jak to się ostatecznie ułoży.
Printable View
Tak myślę że 5% ludzi z forum "co by było sukcesem" tak naprawdę sprawi sobie nową giulie, szkoda że mnie nie stać i będę musiał czekać parę lat na używane... A szkoda;/ bo to naprawdę piękne autko. Za 2 lata mam zamiar zmienić furkę ale patrząc na allegro już dziś to wychodzi na to że jednak poczekam dłużej, po za Alfą 159 żadna inna marka mi się nie podoba "chodzi o modele dostępne w kwocie 40tys";/ a coupe odpada.
Wnętrze Giulii w wersji "zwykłej" - te fotele takie sobie co najwyżej:
Załącznik 190381
Może to kwestia zdjecia,ale w porównaniu do A4 to spartansko
Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka
sam kokpit super. ale fotele jak z dacii
Kilka następnych zdjęć "wersji budżetowej":
Jak to jest, że zamówienia na to nie poszły a produkcja już trwa?
To chyba oczywiste ? Auta zazwyczaj produkuje się na początku wg z góry ustalonych schematów. Poza tym to jest wszystko oklejone do testów póki co.
Badnijcie lampy. Albo ja jestem ślepy albo widze zwykłe klosze bez soczewki .
Wersję testową widziałem, dotykałem. Miała zwykłe lampy. W serii na pewno będą soczewki
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Skąd ta pewność?
Wysłane z iPhone 6s za pomocą Tapatalk
Tak mi powiedział testujący. Choć w zasadzie to odrębna firma. Masz rację, może tylko chciał się popisać, że się zna.
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Łople z tymi full ledami też sprzedają wersje ze zwykłymi H7. Sam widziałem kilka dni temu nówkę z salonu którą kupił znajomy.
Jak ktoś chce to kupi taką, jak nie to dopłaci za ksenony. Full ledów mam nadzieję, że nie uświadczymy. No chyba że ktoś ma za dużo kasy.
Także nie ujnia tylko bardzo dobrze. Fotele faktycznie żenada... tylko pytanie czy to są faktycznie fotele z Gulii czy np wepchneli tam na szybko fotel z jakiegoś fiata. Dla mnie ostatecznie będzie liczyło się by dobrze trzymał ten fotel a nie wyglądał genialnie. W firmowej Skodzie którą czasami ujeżdżam są beznadziejnie wyglądające fotele ale dobrze trzymają.
Faktycznie , te fotele jak z Daci...
Nie wyobrażam sobie żeby tam był zwykły reflektor .
Ja jestem bardzo ciekawy, co było takiego strasznego w Alfateksie, że się z niego wycofali...
To samo miałem na myśli po pierwszym obejrzeniu zdjęcia...
Ale w 159 po FL niektóre też podobnie wyglądały a siedzi się w miarę przyzwoicie. Jeśli to seryjne a nie na potrzeby innych testów to szału wizualnego nie będzie.
- - - Updated - - -
Był za dobry... Coś jak przejście z mercedesa w124 na okularnika:)
Halogen w wersji budget rozumiem, natomiast xenon ,kiedy konkurencja stosuje led i laser, to raczej słabo...
Załącznik 190428
Tak psioczycie na te taborety to macie dla porównania z f30 w wersji bieda.
Akurat zerowy prześwit to trademark alf od dawna. Co do ciężkości kloca, to pewnie chodziło o wizualną ciężkość.
Skojarzenie ze szturmowcem 100% racji ;)
Skoro niektórzy porównują linię boczną to dlaczego ja foteli nie mogę?
Haha! Made my day! :D
Qrva Pany! Przestańcie pie.dolić, że bieda-edizione jest za bardzo bieda - ma być tanio, ale dawać frajdę, czyli mid-size sedan rwd w manualu i minimum te 150 kunia.
A tak poważnie, zapewniam Was, że jak cena będzie dobra, to to wozidło kupca znajdzie. My tu na Podkarpaciu zarabiamy maksymalnie połowę tego co paniska z dużych ośrodków, ale mamy ambicje i fantazje pozarzucać tyłkiem fury na parkingu pod tesko czy biedronką, więc dajcie spokój z hasłami typu led/laser w reflektorach. Masz hajs, to se domówisz ledy.
Ludvigus excited! ;)
Jak skoro opcja to xenony?
Prowokujesz? Jeżdżę Alfą 156 wyprodukowaną w czerwcu 2002 roku, która ma fabryczne ksenony. Nie były dostępne od początku produkcji AR156 tj. od 1997 roku, ale weszły później. Dlaczego w przypadku Giulii, jeśli auto będzie się sprzedawać, nie ma być liftingów i ulepszeń?
Jak małe dzieci chcecie wszystkie możliwe elementy wyposażenia, które występują u konkurencji, od początku produkcji, a wszyscy dobrze wiedzą, że tipo952 to nowe otwarcie marki. Wszystko w swoim czasie.
Poniżej kilka foto z ostatniego tygodnia z Twittera.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...4&d=1454969812
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...5&d=1454969813
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...6&d=1454969813
L.
No proszę Cię... ksenony czy DRL-e jako lifting albo ulepszenie? To już pewnie kia venga ma to w standardzie.
I właśnie dlatego że to jest nowe otwarcie to powinien być położony nacisk na każdy detal. Nie wiem kto siedzi w dziale public relations, ale chyba bierze kasę za nic. Ile trzeba czasu żeby wykombinować jak choćby takie zdjęcia szpiegowskie przekładają się na całą otoczkę wokół tego auta? Nawet bieda wersje powinny jeździć maksymalnie wyposażone, żeby sobie wstydu nie robić fotelami rodem z fabii. A nie - poskładać jeden egzemplarz na targi moto a reszta niech jeździ z ceratą zamiast alcantary. Naprawdę z tego wszystkiego mi się wyłania taki (porównanie będzie) obraz projektu z branży IT, gdzie przetarg wygrany bo najniższa cena, a potem "całość da się op***ić trzema studentami", brak briefu, brak dokumentacji i wszystko łatane na ostatnią chwilę. Po czym i tak jest fuckup jak się odpali system transakcyjny :D
Cóż, nie wiem jakie systemy i dla kogo pisałeś, ale takich projektów trochę już widziałem, a w niektórych nawet uczestniczyłem. Fakap był często prawie do końca ale jakoś się drużynową pracą dopchało z sukcesem. Życie.
ps. Nie mają pokazywać wersji dla ludu z prostymi siedzeniami, halogenowymi reflektorami, tworzywami zamiast karbonu i skóry w środku, żeby wstydu nie było? Kompleksy?
A tymczasem dzisiaj z rana Giulia edizione taniotta z hangaru szwagra:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...5&d=1455011973
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...6&d=1455011987
L.
Plotki o rzekomym opóźnieniu przez zły wynik testów NCAP zostały oficjalnie zdementowane...
A tutaj prezentacja u jednego z dealerów w Austrii: http://www.ht1.at/mediathek/6222/Aut...schberger.html
Hostessy zdejmujące pokrowiec chyba z łapanki brali:) Czyli nie tylko w Niemczech myszy piszczą na widok kobiet...
Tu nie chodzi o wstyd a ni o kompleksy a o to że Gulia to ostatnia deska ratunku dla Alfy . Dlatego w stosunku to konkurencji , każda wersja , nawet podstawowa powinna wyróżniać się . To jedyna szansa że sprzedaż nowego modelu , pociągnie AR w górę i nie skończy się tak jak z Lancią .
Nie kompleksy, po prostu gdyby to było BMW czy volvo to nikt by uwagi nawet nie zwrócił, a giulia jest dla alfy ostatnią deską ratunku moim zdaniem. Już pal licho że się któraś tam spaliła, po to są testy żeby egzemplarze produkcyjne NIE płonęły tak łatwo, ale o przekaz dla publiki mogli by zadbać, zwłaszcza że to o wiele mniejsza inwestycja niż opracowanie samochodu od podstaw, a wygrać można tym całkiem sporo.
Od góry patrząc:
- Q z ksenonami i led
- zwykła z ksenonami
- zwykła z halogenową żarówką
Coś mi się zdaje, że Proxim i Oskar muszą kupić jedną lampę z demobilu na testy i już składać zamówienia na pakiet "LedRingProjektor plus black interior":)
hehe trzeba Mariusza z Auto DS zaprzęgnąć do pracy nad pakietem QV a jak nie to kątówką se sam zrobie te nacięcia w zderzaku.
Nawiązując do fotek Belfra to zwykły halogen na tle soczewki wygląda fatalnie. Traci Giulia z drapieżnosci .
Jak to możliwe, ze w dzisiejszych czasach w takiej klasie auta będą zwykłe halogenowe żarówki?
Przecież to wygląda jak... no w ogóle nie wygląda.
Chcesz powiedzieć, że ledy będą tylko w wersji Q?