Właśnie też mi się coś wydaje że już długo wisi, i dlatego pytam bo może ktoś był już ją oglądać i może powiedzieć coś wiecej na jej temat. Co jest do zrobienia lub co w niej jest nie tak że już tak długo wisi na aukcji?
Printable View
Właśnie też mi się coś wydaje że już długo wisi, i dlatego pytam bo może ktoś był już ją oglądać i może powiedzieć coś wiecej na jej temat. Co jest do zrobienia lub co w niej jest nie tak że już tak długo wisi na aukcji?
Było już o niej ze dwa razy na FB alfaholicy. Może tam znajdziesz jakoś. Jest tak ładna i stoi tak długo, ze gdyby było warto to już by ktoś ja kupił ;)
Szanowni,
czy możecie coś powiedzieć o tym egzemplarzu alfy 159 1.9 16v ze Śląskiego? Chciałbym się wybrać i go sprawdzić, ale może dowiem się też czegoś tutaj:
w ww.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-sprzedam-alfe-romeo-159-nie-wymaga-wkladu-finansowego-ID6z0RFd.html
Cześć,
Chciałem się ze wszystkimi przywitać. Przyszedł czas na zmianę auta i moja uwaga skupiła się na 159.
Proszę o pomoc w ocenie auta z ogłoszenia. Mam do niego trochę daleko dlatego chciałem zebrać jakieś wstępne opinie. Poprosiłem sprzedającego o podanie VIN ale jeszcze nie dostałem.
/oferta/alfa-romeo-159-1-9-jtd-150-wersja-ti-kombi-skora-podgrzewane-fotele-alu-ID6z1d0h.html
Link z otomoto
Cześć. Zastanawiałem się który temat będzie najbardziej odpowiedni i uznałem, że ten. Kupiłem już Alfę 159 TI 2.4 z qtronic i potrzebuję pomocy kogoś z Warszawy albo okolicy w ocenie stanu technicznego Alfy, ponieważ na co dzień jeżdżę nowymi autami i nie jestem obiektywny, więc doszukuje się tego, co może być do naprawy w aucie, chociaż polecany mechanik wymienił olej, filtry i stwierdził że jest w świetnym stanie. Szukam kogoś, kto ma podobnym egzemplarz, żeby wsiąść, przejechać się, porównać i upewnić się co do stanu auta. Czy ktoś może mi pomóc?
To nie jest Ti. Z Ti to ona ma progi i felgi, ale chyba na tym koniec (nakładki na lusterka nie wyglądają na oryginalne). Powinna być inna kierownica, kokpit w szczotkowanym aluminium, obniżone zawieszenie, czarna podsufitka. Pokaż jeszcze jakieś zdjęcie foteli, a najlepiej podaj VIN to sprawdzimy.
EDIT:
Jeśli faktycznie ją kupiłeś to sprzedający jeszcze nie usunął ogłoszenia.
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6z0u1r.html
Tak jak myślałem - to nie jest Ti - sprawdzone po VIN. Siedzenia też nie od Ti. Jeśli zapłaciłeś za nią tyle co w tej ofercie to jest to grubo powyżej ceny rynkowej...
Co nie znaczy, że nie może być w dobrym stanie. Wygląda na doinwestowaną, chociaż wiadomo jak z takimi perełkami bywa. Cena powyżej rynkowej, ale być może adekwatna do jakości.
Oczywiście wszyscy byśmy chcieli, żeby te auta się za tyle sprzedawały :) ale zejdźmy na ziemię. to jest najdroższa zwykła 159 2,4 na otomoto mimo że z 2007 roku. droższa niż poliftowe z każdego możliwego rocznika do 2011 włącznie. Gdyby chociaż wyposażenie miała jakieś ponad standard... a jest bez ksenonów, czujników parkowania, Bose czy navi i do tego ściemniane Ti. gdyby chociaż było z polskiego salonu z pewną historią... albo chociaż miało drugi komplet kół na zimę.. . a tak.. po zdjęciach raczej trudno ocenić doinwestowanie :) Jak widzę, ze sprzedający nie ma pojęcia lub ściemnia o tym jaka to wersja to nie wierzę, że ma pojecie o stanie tego samochodu. Oczywiście koledze matejko życzę, żeby to auto było w nienagannym stanie...
Kupiłem ją za niecałe 30 tysięcy i uznałem, że to dobra cena biorąc pod uwagę stan techniczny i wizualny. Następna będzie właściwa TI. Jest ktoś z Warszawy kto pomoże mi w potwierdzeniu stanu auta?