Nawet nie pomyślałem o tych bajerach. Ale składane lusterka to miałem w swojej 17 letniej Lancii..
Auto ponoć po jednym właścicielu, niby jakiś lekarz. Trochę mi to przypomina historię z niemieckimi dziadkami:)
Printable View
Witam. Jestem nowy na forum i planuję w ciągu najbliższych miesięcy zostać posiadaczem Alfy 159 i potrzebuję od Was małej pomocy. Od kilku dni regularnie przeglądam różne tematy i doszedłem do wniosku, że najlepszym wyborem będzie dla mnie 159 z silnikiem 1.9JTDM 150KM (w przyszłości rozważam wirus). Marzyła mi się 2.4 210KM, ale doszedłem do wniosku, że o ile będę mógł sobie pozwolić na jej zakup, to koszty ewentualnych awarii przekraczają mój budżet. Na przyszłą Alfę chciałbym przeznaczyć 25-28k (plus kilka tysięcy w zapasie na doprowadzenie jej do dobrego stanu). Myślicie, że w tych pieniądzach znajdę w Polsce coś konkretnego? Bo mam również możliwość raz na kilka miesięcy udać się z grupą handlarzy do Niemiec. Warto?
Mam jeszcze 2 szybkie pytania:
- czy po zakupie 1.9JTDM 150KM udać się od razu na wycięcie DPF, zaślepienie EGR i usunięcie klap (czy zmiana kolektora na ten 156?)? Ci z Was, którzy wykonali te operacje - ile Was to wyniosło?
- czemu [notranslate]Alfa[/notranslate] z tego ogłoszenia jest tak tania?
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2010r-1-9-jtdm-150km-sedan-1szy-wlasciciel-salon-pl-przebieg-119tys-ID6z1n0x.html#410b765fdd
Przód zdaje się, że zaliczył pewne przygody, a zderzak przynajmniej na zdjęciach nie wygląda na najlepiej pomalowany. Brak emblematów na błotnikach, zdjętych pewnie przy malowaniu, maska schodzi się ze scudetto, a nie powinna. Z przodu zimówki, z tyłu letnie - sugeruje to, że poprzedni właściciel nie miał odpowiednich funduszy, żeby utrzymać ten samochód. Brudny środek. Kierownica wskazuje na przebieg 2x większy (ale tu sporo zależy od użytkownika).
Klapy i EGR - warto pozbyć się od razu.
DPF jeśli sprawny, niech zostanie, po co jeszcze bardziej truć środowisko..
Według mnie trochę liche jest spasowanie przodu np. maski z grillem, jeden halogen inny drugi inny, blotnik przedni prawy słabo wg. mnie spasowany z maska w okolicach słupka na którymś zdjęciu widać dużą szparę, brak oznaczeń Giugiaro, ogólnie auto sądząc po środku tj. kierownica, boczek kierowcy nie będzie zadbane...
Skąd wniosek, że nie ma czujnika deszczu i zmierzchu ? Są wymienione w opisie wyposażenia. Ma też ksenony, które nie są wymienione. Czy są składane lusterka tez nie ocenisz po zdjęciu, a w opcjach wyposażenia do wyboru na otomoto nawet nie ma takiego podpunktu :) Zresztą ta opcja chyba była dość rzadka w 159.
Faktycznie sporo pachnideł - ale jeśli bedzie smierdziec to zanim uznasz ze popowodziowy to można sprawdzić temat cieknącej uszczelki w drzwiach (poruszane na forum).
Dziękuję za pomoc. Właśnie o to mi chodziło, osoby, które mają styczność z tym samochodem na co dzień wyłapią zdecydowanie więcej niż ja. Jeżeli będę miał coś konkretnego na oku to najpierw skonsultuję z Wami.
A co myślicie o tym wyjeździe do Niemiec w poszukiwaniu Alfy? Znajomy jeździ regularnie i mówi, że dużo jest takich z małymi zdarzeniami, czy zarysowaniami. Zastanawiam się, czy nie kupić takiej i doprowadzić jej do porządku.
Z istotnych rzeczy - po lewej stronie przy przednim nadkolu brakuje znaczka "Giugiaro design". Być może coś tam się działo (kolizja)?
[MENTION=74144]dpar[/MENTION]
Ma czujniki parkowania (są otwory na zderzaku i wymienione w ogłoszeniu) i czujnik deszczu (manetka częstotliwości automatycznych wycieraczek na prawo od kierownicy). Resztę wyposażenia trzeba by sprawdzić/zapytać.
A widzisz je gdzieś? Przecież na zdjęciu widać, że szyba jest bez miejsca na czujnik deszczu. Jak nie ma czujnika deszczu to nie ma i całej reszty.Cytat:
Skąd wniosek, że nie ma czujnika deszczu i zmierzchu ?
Zresztą nie ma co gdybać. Po prostu rozkodowałem sobie VIN i sprawdziłem jakie samochód ma wyposażenie. Dodam, że ma za to poduszkę powietrzną chroniącą nogi pasażera ;)
O czujnikach parkowania nic nie pisałem, zresztą widać, że są.Cytat:
Ma czujniki parkowania (są otwory na zderzaku i wymienione w ogłoszeniu) i czujnik deszczu (manetka częstotliwości automatycznych wycieraczek na prawo od kierownicy).
Manetka wygląda identycznie w wersji bez i z czujnikiem. W wersji bez, po przestawieniu w pracę przerywaną częstotliwość reguluje się pokrętłem w manetce (góra dół), w wersji z czujnikiem po przestawieniu w pracę przerywaną aktywuje się sterowanie przez czujnikiem, a pokrętłem wybiera poziom czułości.
Tu widać wersję z czujnikiem deszczu i zmierzchu:
https://otomotopl-imagestmp.akamaize...awa_rev083.jpg
W ogłoszeniu było 38 netto co po dodaniu VAT-u daje 47 brutto.Cytat:
Miało być 38, a nie 47 gwoli ścisłości.