czy ten problem elektryczny można rozwiązać wycinając mapę błędów? a właściwie blokują reakcję sterownika na te błędy? bo skoro EGR nie jest wyłączony programowo, a dodatkowo założona blaszka....?
Printable View
W przypadku kontrolera EDC16C39 usunięcie DTC z grupy P04XX nic nie da, bo i tak przejdzie w tryb awaryjny. Więc konieczne by było dodatkowe usunięcie trybu awaryjnego, a to juz jest kastrowaniem oprogramowania. Bo przez takie działanie można wywołać dużo gorszy problem, kiedy to stanie się coś poważnego, a sterownik nie przestawi się na pracę w tym trybie.
Szybkie pytanie (nigdzie nie mogłem znaleźć takiego przypadku w historii tematu), czy jeżeli mam silnik 1.9 JDTm (seria 150km) oraz wywalony filtr DPF fizycznie, wyłączony programowo zarówno DPF jak i EGR oraz zrobiony soft, to czy warto jeszcze zaślepić sam EGR fizycznie? Jeżeli tak to czy użyć blaszki z otworami czy całkowicie zaślepiającej?
Zaślep całkowitą zaślepką przy kolektorze. Nie wiesz jak bardzo szczelny jest sam zawór więc lepiej zaślepić.
Mam pytanie, chce zaslepic egr w ar 156 1,9jtd 105 hp i tera mam takie pytanko... Ile mam kupic tych zaslepek http://allegro.pl/503-zaslepka-egr-j...885737045.html ... Tylko na jedna str czy na oby dwie? Dzieki i pozdrawiam :)
Pany auto Stilo 1.9jtd 8v 115KM i pytanie można bez błędu zaślepić całkowicie EGR?
Ok dzięki za odpowiedź.
Zaślepiłem EGR całkowicie w 1.9JTDM (był już wyłączony programowo a wiec cały czas zamknięty) i spalanie nieco wzrosło. To jest normalny objaw?
Nie.
Nieco to ile. I ile litrów przejeździłeś.