Panowie brać pady URBAN'a czy lepiej dołożyć te 10zł do pada i wziąć Flexi ?
Pasty Menzerny wybrałem 400,2500,4000 będzie dobrze ? wiem ze 400 trochę mocniej tnie niż 500 , dlatego wziąłem ja +Urabn Shine i snake do one stepa
Printable View
Panowie brać pady URBAN'a czy lepiej dołożyć te 10zł do pada i wziąć Flexi ?
Pasty Menzerny wybrałem 400,2500,4000 będzie dobrze ? wiem ze 400 trochę mocniej tnie niż 500 , dlatego wziąłem ja +Urabn Shine i snake do one stepa
Panowie, czego do felg używacie?
Jeżeli do normalnego mycia to wystarcza mi sklepowy autoland Atack , chyba ze do mycia zasyfiałych felg
Do bieżącego mycia felg (a nie takiego konkretnego odszczurzania) dobrze się sprawdza wspomniany Atack z Autolandu - można go kupić w każdym markecie. Jeśli masz felgi nawoskowane to nie możesz wtedy nic mocnego używać - tutaj przyzwoity jest Bilberry Wheel Cleaner z ValetPro - koncentrat.
Panowie coli się kończy i potrzebuję czegoś nowego z wosków... :)
Ma być:
- w miarę tani ( do 100zł )
- nie przyciągać kurzu ( z coli w lato jest dramat - mega przyciąga kurz )
- maksymalny wet look
- łatwo się aplikować i łatwo polerować
- trzymać się trochę ( 2-3 tygodnie ) na aucie
Co polecacie ??
Przy tych warunkach to tylko któryś Natty's. Trwałości mu nie można przypisać, ale jeżeli to akurat dla Ciebie sprawa drugorzędna, to pozostałe warunki idealnie spełnione: fajny wet-look, świetnie się dociera, kurz nie siada na aucie, jak w mordę strzelił w wymagania.
Karmal zaczekaj na Soft99 Fusso - w kwietniu będzie w Polsce. Ma kosztować koło stówki.
Wytrzymałość 2-3 tygodnie ?
Znudzil Ci się Collinite, który siedzi i pół roku ?
Dzięki :)
- - - Updated - - -
Pół roku to chyba jak chuchasz i dmuchasz na belle w garażu :)
W moim realnym świecie, gdy alfa stoi pod blokiem niezależnie od pogody to colli 1,5 miesiąca to max... gdzieś tam śladowe ilości wosku zostaną, ale do dobrego odpychania wody to daaaleko.
A jak nawoskuje alfe gdy jest ciepło... i popołudniu podejdę a tam tyle kurzu, że można palcem pisać to można się wkur...ć ;)
Kurz to faktycznie problem z Collim ale na moim dupowozie, który jest parkowany pod chmurką siedzi minimum 3 miesiące.
Dobrą drogą jest też Sonax Polimer NetShield - poczytaj na KA.