Myślę że rozstrzygnąć tą kwestię mogłoby tylko zrobienie nieudanego SW. Widocznie jednak stwierdzili że są w stanie żyć z zarzutami o pójście na łatwiznę..
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Printable View
Gdybys uslyszal prace tylnego zawieszenia prawie nowego Stingera tez byś stwierdził, że go nie chcesz.
Tydzień temu byłem na jeździe próbnej, bo tatę mocno zainteresował ten model niestety po 30 minutowej jeździe próbnej sam porzucił ten pomysł.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie wiem, nie jechałem. Suvy kia wyglądają na ładne auta i zrobili mega robotę jeśli chodzi o stylistykę i jakość materiałów. Natomiast były tu głosy o stinger jako konkurencja dla giulii. Oglądałem kiedyś tego stingera i akurat przy tym aucie, nie wyszło im z designem najlepiej.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Mimo intensywnego obrzydzania Gulii na tymże forum ( jakiś użytkownik słusznie doradzał,że tak będzie ) udałem się na jazdę próbną ( Gulia Veloce ).
Oto moje wrażenia:
- wizualnie z zewnątrz ładny a właściwie ładna , bo to kobieta - niby mieszanina stylów ale z gustem,
- wsiadanie z przodu i tyłu wymagające przyzwyczajenia ( jeżdżę Kugą ) ,rzeczywiście słupek ogranicza wygodne wysiadanie,
- mało miejsca na stopy pod przednimi siedzeniami,
- w środku przyjemnie z dyskretną nutką włoskiej fantazji ,bez fajerwerków i przede wszystkim piękne wskaźniki w tubach,jak widzę nowe Merce z deską wyświetlaczy przed nosem to mnie mdli,
- ogromne łopatki utrudniające kontakt z przełącznikami ,
- przyznam że nie znalazłem idealnej pozycji za kierownicą,może wymaga dopracowania - fotele dość twarde,mimo sportowego fotela słabe podparcie dla ud ( najlepiej siedziało mi się w Levorgu ! )
- mimo kół 19" bardzo dobry komfort i tłumienie poprzecznych nierówności ( tory )
- bardzo dobre wyciszenie przy normalnych prędkościach
- silnika do końca nie sprawdziłem - droga miasto i kawałek poza - reaguje na gaz dobrze ale do "szału" potrzebna jest Qulia QV,
- hamulce bardzo dobre,
- nic nie trzeszczy i stuka
Z rabatami ( kilka także dodatków ) wychodzi ok.170 tysi - wciąż nie wiem ,czy to dużo czy mało za alfę
Czekam na jazdę wersją 200 km
W tym roku zmieniam samochód ,wciąż nie wiem co kupić - raczej na pewno nie SUV ,jako osobnik 50+ mam okres "odmłodzenia" :rolleyes:
dlatego myślę żeby kupić coś z "jajem" - życzenia świąteczne mojej żony.Czy będzie to alfa nie wiem,rozdźwięk jest duży - Golf GTI,Mercedes A ,Jaguar XE.
Odebrałem moje Veloce kilka dni temu. Ostatnie lata jeździłem volvo, m.in s60 z silnikiem 360km. Ale wszystko zbladło przy mojej nowej giuli. Prowadzenie, charakter silnika, zestrojenie skrzyni i napędu, zawieszenie w zakrętach i ten wzrok ludzi :))) próbują mnie brać na wyścigi BMW i merce, ale nie mogę bo chce dotrzeć najpierw. Volvo ma super jakość wnętrza, ale mam wrażenie ze alfa ma jeszcze wyższy standard. Infotament bardzo dobry, pamięta pozycje menu w które najczęściej zaglądasz (audio), bardzo prosty i dobry. Audio super (mam HK). Naprawdę jestem mega zadowolony. Powiedziałem wczoraj żonie, że nie wyobrażam sobie teraz innego samochodu. Łopatki przestają przeszkadzać po chwili. Fota z salonu :)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2018/01/67.jpg
Marchionne już kilka lat temu planował pół miliona sztuk rocznie, potem 400 tysięcy. Tymczasem w tym roku mooooże osiągnie 100 tysięcy. Co ma niby zwiększyć sprzedaż czterokrotnie? Giulia jest ewidentną porażką rynkową, żebyście nie wiem jak wyzywali mnie od trolli, ale ja operuję danymi i faktami. Auta bezpośredniej konkurencji sprzedają się o niebo lepiej a nic już nie wskazuje na zmianę tej sytuacji, bowiem Giulia jest na rynku już półtora roku. Popyt na model nie wykaże już raczej skokowego wzrostu, bo niby z jakiego powodu?
Cała nadzieja w Stelvio ale to akurat ja też wiele razy pisałem. Mają wejśc nowe modele, pisze się o tym ale nadal nie widać, co i kiedy miałoby zwiększyć sprzedaż do 400 tysięcy rocznie. Alfa Romeo nie przynosi FCA zysków i taka jest prawda, niezależnie od waszej agresji ataków na mnie ad personam. Miałem rację i mam ją nadal.
- - - Updated - - -
.....ale oczywiście nie dają rady.....ciekawe, przy okazji, gdzie sie tak ścigasz? miejmy nadzieję, że nie drogach publicznych, bo one ściganiu nie służą.
A co do wzroku ludzi: kiedy ten wzrok zauważasz? jak gonią Cie te beemy i merce? Fajnie. Pewnie połowa z tych patrzących z boku myśli: oooo, jakaś nowa beema jedzie. A połowa patrzących z tyłu: co ten superb tak zapycha szybko?
Z przodu owszem, auto się wyróżnia. Tylko kto patrzy na Ciebie z przodu, jak Ty wszystkich wyprzedzasz?
- - - Updated - - -
zachęcałbym Cię do Jaga. Z Golfem daj sobie spokój:)) Jag albo mocna Giulia, przemyśl:)
Chłopie, czytaj ze zrozumieniem. Nie ścigam się bo docieram samochód, wzrok ludzi na skrzyżowaniach a nie z BMW. Poza tym nie bądź hejterem. Widzisz ze cieszę się z nowego samochodu a tu jest miejsce na takie wpisy użytkowników. Nie psuj mi proszę radości. Dziękuję.
mi się to auto bardzo podoba, ale rozczarowuje okrutnie jakość materiałów oraz jakość montażu wnętrza (dramatyczna szczególnie na boczkach drzwi) moja była Giulietta QV była złożona o niebo lepiej od XE. No i do tego nieporozumieniem jest obecnie robienie systemów multimedialnych bez pokrętła, obsługa przez sam dotyk to porażka, na ma szans żeby w czasie jazdy np. wprowadzić punkt nawigacji lub wybrać numer telefonu.