Koledzy da sie podlaczyc modul dziennych tak zeby na manetce bylo 0 to zeby nic sie nie palilo , a jak auto to w dzien dzienne a w nocy czujnik auto przelacza na xenon ? Jakie macie moduly drl u siebie ?
Printable View
Koledzy da sie podlaczyc modul dziennych tak zeby na manetce bylo 0 to zeby nic sie nie palilo , a jak auto to w dzien dzienne a w nocy czujnik auto przelacza na xenon ? Jakie macie moduly drl u siebie ?
A nie lepiej po prostu zrobić sobie dodatkowy włącznik? Gdzieś schowany.
W PL nie znalazłem, a szukalem.
To nie ten model. Ten również brałem pod uwagę, rozmawiałem z chinczykiem jak to swieci w porownaniu do tego co chce kupić, stwierdził ze sa slabsze, a dokladnie bialy swieci o polowe slabiej w porównaniu do tej co kupilem.
Tutaj masz 42 diody po 21 na kolor. Nasze mają 28 diód, z czego 21 to żółty podobnie jak w tej co linkujesz, ale bialy 7 konkretnych bardzo mocnych diód robi robote i świecą lepiej niz pozostałe 21 sztuk. Być może różnica nie będzie aż tak duża, ale wolałem wybrać najmocniejszą opcje.
Wez tez pod uwagę że te które podajesz sa na diodach epistar, a nasze niby na samsungach.
W feedbacku jeden gość pisze ze biały niby jasny, ale żółty blady.
U mnie żółty jest mocniejszy od normalnych zarowek. Tutaj masz też wysyłkę nierejestrowaną, będzie długo szła, bez trackingu i może nie dojsc, sporo razy tak miałem sam.
Nie warto kupować najtaniej, ja wolę od sprawdzonego sprzedawcy do tego najmocniejszą opcję.
Ciezko będzie z takim podłączeniem. Musialbys sie bezpośrednio wpiąć w Przekaźnik zespolony lub z Przekaźnik od czujnika zmierzchu. Nie wiem czy faktycznie jest to możliwe do zrobienia. W rozwiązaniu, które zrobilismy na auto i na 0 palą sie dzienne, ale jedynie po odpaleniu silnika. Linki do automatów drl wrzucalem kilka postów wcześniej.
Moje żarówki idą od 6go sierpnia. Podobno są już w PL. Marcin20 podpowiedział byś tylko gdzie znaleźć +12V po odpaleniu silnika :) Z góry bardzo dziękuję ;)
+ po stacyjce, skrzynka bezpiecznikow przy akumulatorze, w niej jest wtyczka z dużą ilością kabli, z tego co jeszcze kojarzę to drugi patrzac od strony koła kabel w tej kostce, żółto fioletowy chyba. Z boku masz od razu plus stały gruby kabel czerwony od aku idzie do tej skrzynki, a masę robisz bezpośrednio z aku badz kilka cm od skrzynki masz śrubę z masa na lewym gnieździe amortyzatora. Pozostale dwa kable, jeden do dziennych, drugi do postojowki, najlepiej bezpośrednio do lampy kabel pociagnac.
+ po odpaleniu silnika nie ma czegoś takiego, automat od dziennych, ktory kupilem zalacza je dopiero po odpaleniu i wzrostu napiecia powyzej 13.5v
Chyba mam takie same urządzenie. Dziękuję bardzo. Jakbym miał coś inaczej to poproszę Cię o zdjęcie. :)
Racja, al cena rekompensuje ryzyko. Finalnie kupiłem sobie te z ebaya;
http://www.ebay.pl/itm/2pcs-1156-BAU...0AAOSw5VZXBRbK
Przy zakupie trzeba tylko zwracać uwagę aby gniazdo było BAU15S (czyli PY21W), bo różnie w aukcji piszą a zdjęcia co innego pokazują :)
Jak dojdą do Ciebie daj znać jak to swieci a najlepiej wrzuć filmik. Ja bym dołożył 40zl i wziął mocniejsze :D ale po to mamy wybór, zeby kazdy dobral coś dla siebie :)
Również wybrałem mocniejsze, dokładnie te:
http://pl.aliexpress.com/item/2pcs-N...08.0.59.zWmKis
Jednak również ciekaw jestem żarówek z ebaya.
Jak będą za słabe to się kupi kolejne :)
Dam znać jak dojdą i jak to wygląda, już wkurza mnie to marnowanie xenonów na jazdę po mieście.