Ostatnio nie za bardzo dostał po tyłku, ale mieć takiego czegoś nie zanotowałem
Printable View
Ostatnio nie za bardzo dostał po tyłku, ale mieć takiego czegoś nie zanotowałem
U mnie wali, non stop, czy jadę spokojnie czy go mecze. Moze to kat... Nie mam pojęcia, płyny ustrojowe są w normie, nic nie wycieka.
Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka
[Update] Po prawie 2 tygodniach ASO dostało zgodę na wymianę silnika. Teraz jeszcze musi przyjść. Termin na razie nie znany.
oby nie bylo jak z moim radiem 5 mcy...
Jadę sobie spokojnie w trybie "zielonym" bo się nie śpieszę. Zrobiłem jakieś 70km. Zapaliłem na chwilę długie.
I cyk:
Załącznik 259555
Czyżby akumulator zaczął mi się sypać?
Wielokrotny restart nie pomógł. Nigdy nie miałem problemów z aku a nawet ostatnio robiłem dłuższe trasy. Wszystko inne działa. Rozrusznik kręci jak zwykle "na dotyk".
Normalnie bym powiedział "nareszcie się to g... wyłączyło jak w Giuliettcie" ale jednak trochę mnie to niepokoi.
Kluczowe to może być użycie długich. Poprzednio ich używałem jakieś pół roku temu.
Ehh. Dobrze, że przegląd niedługo.
To raczej nie kwestia akumulatora. Ja przez pół roku jeździłem bez działającego Start&Stopa, ale nigdy nie zobaczyłem tego komunikatu. Jak w końcu podjechałem do ASO, żeby to sprawdzili, to dopiero po całym dniu różnych testów i wgrywania wszystkich dostępnych aktualizacji, zadecydowano o wymianie akumulatora.
Jak pojawia się komunikat, to pewnie w komputerze będzie również zapamiętany jakiś konkretny błąd z tym związany i obstawiam, że to nie akumulator. Może najpierw dotankuj auto :P
raczej nie aku, tym bardziej podczas jazdy?
warto miec swojego elma/adapyery i mesa i sprawdzic bledy, mozesz tez sprawdzic stan naladowania aku jaki raportuje ibs. u mnie ss nie dziaka pozizej ok 67%, gdzies jeszcze na nizszym poziomie przestawal dzialac ogrzewanie tylnej szyby (mimo ze kobtrolka swieci , yak maja badziewnie napisaby firmware bcm giulie)
poniewaz 2.0 za duzo pali a ja jezdze tylko dynamicznie to co chwile jest rezerwa.nie mam czasu czesto od razu jechac navstacjebi koncze na glebokiej typu ze wchodzi 54l choc i zdarzyli mi sie wlewac 56 czy raz nawet 58.3l. nigdy takiego komunijatu nie mialem. jak aku padal i walnelo bledami silnika przy rozruchu to chyba tego od ss tez nie bylo.
Też czasami zejdę na grubą rezerwę i też nigdy tego nie miałem, nie mam pewności że w Alfie tak jest, ale w VAG jak jest głęboka rezerwa np. w przypadku nowych, które idą na PDI, to często świeci się kontrolka Start/stop nieaktywny, dopóki się mu nieco nie doleje paliwa