Nowsze ECU potrafi "usłyszeć" wypadające zapłony, które najczęściej są efektem problemów z cewką, ale przyczyną może być też świeca zapłonowa albo wtryskiwacz Pb (niepalna mieszanka). Bardzo pomocne w namierzaniu problematycznego cylindra.
Printable View
U mnie najbardziej po guziczkach na ICS - w mojej 2.5 wszystkie latały, tzn. były na miejscu, ale jakieś takie rozdygotane i sprawiały wrażenie jakby wisiały w powietrzu. W 3.0 guziczki są ciasno i przyjemnie spasowane, jak naciskasz to dokładnie wiem w którym momencie zadziałał, nie muszę się tego domyślać jak wcześniej :)
No dobra, dzieki za Wasze opinie. Pomogly i raczej bede sie chyba dalej rozgladal. A mam pytanko, o co chodzi jak tyl stoi/nie stoi prosto. Ogladalem alfe w gdansku jak bylem na wakacjach i tylne kola tak jakby byly ku samochodu tzn, cos takiego /---\ te 3 kreski to powiedzmy tylna oska :D Jest to sprawa powiedzmy jednego stabilizatora czy cos grubszego i do roboty sa wahacze? ;>
Edit:
wiadomo, nie az tak krzywe jak na "obrazku" natomiast bylo widac ze troszke te kola ida do srodka samochodu :)
Kąty generalnie są "na minus", trzeba by zmierzyć, na oko zawsze wygląda na lekko rozkraczone :).
To samo u mnie rocznik 1998 składane, podgrzewane lusterka ;) tylko brakuje żeby po zamknięciu centralnego się same zamykały ;)
- - - Updated - - -
Z tym się nie zgodzę że przed 2000r 166 było gorzej spasowana rocznik mojej 98 i jakoś guziczki przy ICS mi nie latają i są ciasno spasowane pokrętła nie są wyrobione bardziej to chyba zależy od tego jak kto się z tym obchodził
Masz manuala, przecież zrobiłem do lusterek. Ale przecież wszyscy nie mogą mieć tego co ja bo by było nudno :P