-
Dla mnie, jeśli samochód jest kombinowany, to rezygnuję i tyle. Jeśli ktoś mi powie, że miał wymieniany błotnik, maskę lub cokolwiek innego, jest plusem dla sprzedawcy i mogę się nad nim (samochodem, nie sprzedawcą) zastanowić, sprawdzając inne rzeczy, czy np. nie był składany z kilku, natomiast jeśli oglądam samochód, który jeszcze pachnie lakierem, a sprzedawca zarzeka, że samochód jest "bezwypadkowy i nierobiony", to dla mnie oznacza, że to nie jest samochód dla mnie i szukam dalej ;) To samo tyczy książki serwisowej, jeśli jest kombinowana, to dla mnie oznacza, że trzeba szukać innego :)
-
U mnie konkluzje są podobne jak u janio. Nie lubie ściemniania. Wiem, że zamierzam kupić samochód, który firma lub osoba traktowała jako narzędzie pracy i nie pieściła się z nim. Ale oczekuję, że to narzędzie było używane z głową i naprawiane na bieżąco. Dlatego celuję w samochód poleasingowy, bo jestem w stanie wytłumaczyć sobie powód sprzedaży, wysoki przebieg i sprawdzić historię.
-
a moze ktos ma ochote na fiata pande najnowszy niepublikowany jeszcze model z pazurem??Jedyna okazja.Jedyna sztuka.Unikat .Designe Plichta http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-alu...C25987314.html
-
ja dziś oglądałem i jeździłem tą http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-m-j...C24759870.html
środek ładnie wygląda, z wydechu po prze-gazowaniu nic nie kopci, tylko wydech strasznie pordzewiały może się tak dziać? ogólnie to byłby mój pierwszy diesel zawsze miałem benzynę jak otwarłem maskę to podczas pracy silnik drżał w aucie żadne wibracje nie były odczuwalne na co jeszcze byście polecali spojrzeć przy tym przebiegu myślę podpiąć kompa z FES, jest coś szczególnego na co warto zwrócić uwagę w FES-ie? ogólnie to zakochany jestem w 159 :)
aha i mam pytanie czy w każdej 159 drążek zmiany biegów chodzi dość ciężko ?
-
Dzisiaj oglądany:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C24375083.html
Wnętrze wygląda na podany przebieg, ale z zewnątrz auto jest trochę porysowane.
Największe zastrzeżenia budzi bagażnik - żeby go otworzyć trzeba przytrzymać przycisk na pilocie i użyć trochę siły.
Wygląd wnęki od koła zapasowego i fakt, że nie działa czujnik parkowania daje trochę nieciekawy obraz całości.
Nie skreślałbym oferty, pod warunkiem korekty ceny i sprawdzenia geometrii.
-
Jeżeli klapa bagażnika jest źle spasowana, to o jakiej geometrii jeszcze chcesz mówić?
-
Jeśli ktoś byłby zainteresowany moim samochodem podaje linka, mysle że jest zadbany .
http://allegro.pl/alfa-159-od-osoby-...622204451.html
-
kolego piszesz ze oprocz navi wszystko w niej jest.A gdzie sa ksenony,czujniki parkowania,podgrzewane fotele,elektryka foteli,zapewne skladane elektrycznie lusterka,wewnetrzen lusterko fotochromatyczne itp??Pozatym czy tylni zderzak nie byl malowany??Troche odbiega mi kolorem i brak oznaczen 159 i JTDm,a 1.9 na klapie jest??Pozatym przedni zderzak tez nie wiem czy nie byl malowany bo chyba ten plastik za scudetto powinien byc czarny a nie w kolorze nadwozia.Przebieg przebiegiem moze i jest udokumentowany,auto jest zadbane ale Ty chyba jednak nie jestes jakims wielkim milosnikiem marki,a na forum pojawiles sie zeby sprzedac auto ktore zaczelo Cie juz wkurzac??Nie chce Cie oceniac bo wszystkiego nie musisz wiedziec o tym co kupiles i teraz chcesz sprzedac ale dziwnie mi to wyglada
-
dokładnie i tu chyba nie sprzedajemy swoich samochodów.
-
Ja uważam, iż samochód jest zadbany i nie jestem handlarzem - należy przyznać, iż jak się okazuje nie ma w niej paru rzeczy, ale uważam i tak, że to bogata wersja. Odnośnie miłośnika marki, to prawda nie jestem nim, gdyż wcześniej jeździłem audi a4 i powiem szczerze, że był to lepszy samochód głównie z powodu wykonania wnętrza i jego jakości, dlatego też sprzedaje ( dla mnie to ma duże znaczenie ). Uważam, że jeżeli ktoś kto lubi tę markę w moim przypadku nie zostanie wpuszczony ma minę odnośnie mojego autka, natomiast oczywiście obowiązuje zasada ograniczonego zaufania i każdy zanim taki samochód kupi powinien pojechać z nim do sprawdzenia w ASO no i zastanowić się czy tak naprawdę chce tą alfe. To niestety nie jest samochód na polskie drogi z wielu powodów ( np. delikatne zawieszenie, niski, słaba widoczność z tyłu ). Jest to samochód dla indywidualisty z sercem do alfy, a ja jestem pragmatykiem dlatego chce zmienić.