Czekam...
Dla porównania wczoraj zgłosiłem chęć zakupu Focusa dla pracownika. Tego samego dnia oferta, a dziś szczegóły i zamówienie.
Obsługa na innym poziomie.
Printable View
W Szczecinie, gdy zapytałem o tą ofertę, sprzedawca nie wiedział o co chodzi i odsyłał mnie na stronę abonament.alfaromeo.pl :edziahaha:
a na stronie w formularzu "zapytaj o ofertę" wymagają podania dealera który ma się ze mną kontaktować. Oferta jest wg mnie ciekawa, ubezpieczenie oraz opony w cenie to jest naprawdę spory bonus. Teraz płacę (za Bmw f10) ok 4200 zł / rok + opony zimowe 4300zł .
Czyli ponad 16000 zł trzeba doliczyć do kosztu (miesięcznej raty) leasingu. (ok 470 zł /mies)
Ja mam skrajnie inne wrażenia. Zapisałem się na stronie abonament.alfaromeo.pl w piątek wieczorem, w sobotę dzwoniła pani z AR z potwierdzeniem który dealer ma się do mnie odezwać z ofertą. W poniedziałek dzwonił do mnie handlowiec z wybranego salonu. W trakcie rozmowy wyszło, że takie auto jak chcę nie może być w abonamencie (Giulia Veloce) bo taka decyzja centrali. Pogadaliśmy o innych opcjach (przy czym pan był bardzo dobrze zorientowany), godzinę później miałem na mailu ofertę na 3 sztuki Veloce które mają na miejscu (1x demo i 2x nówki). Umówiliśmy się na następny dzień (wtorek) na jazdę próbną i w efekcie podpisaliśmy umowę. Przez połowę czasu udawałem że się nie znam za bardzo i raczej w bambuko nikt mnie zrobić nie chciał, potem się przyznałem że coś tam wiem na temat tego auta i AR ogólnie i rozmowa nadal była przyjemna, może nawet przyjemniejsza. Tak więc jak dla mnie obsługa klienta dobra, handlowcy też sprawni skoro mnie tak szybko przekabacili :D
Do mnie z salonu też dzwonili. Ze strony dealera wszystko jest ok. Problemem jest centrala FCA Polska. Robią promocję, a nie dają kalkulatora do obliczenia raty. Dealer musiał wysłać konfigurację i czekamy. Czekamy. Czekamy...
A i zapomniałem, panowie w salonie niejako potwierdzili, że ten silnik ok 350 kuni ma się pojawić wkrótce w ofercie.
Hybryda?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro