Dziękuje, żonę wybrałem już sam i to znakomicie. A forum raczej właśnie po to jest aby pytać i dzielić się opiniami :)
Printable View
Dziękuje, żonę wybrałem już sam i to znakomicie. A forum raczej właśnie po to jest aby pytać i dzielić się opiniami :)
Dygresja dotycząca wyboru żony dotyczyła pytania jaki samochód masz kupić.
Na resztę pytań przecież odpowiedziałem.
Pozdrawiam :)
A może lepiej jeszcze trochę dołożyć i kupić Brerę? ;)
GT i 159 to zupełnie inne auta - zarówno pod względem konstrukcyjnym jak i praktycznym. Dziwię się, że tyle osób wybiera pomiędzy GT a 159.
159 jest autem konstrukcyjnie nowszym, ma dodatkową parę drzwi, ma trwalsze zawieszenie.
Sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co dla Ciebie jest istotne, i które auto bardziej chciałbyś mieć.
A za naprawdę fajną GT musiałbyś dać podobne pieniądze jak za 159. No właśnie, jaki masz budżet?
Budżet to 15-18 tys. Ja rozumiem, że GT i 159 to zupełnie różne samochody. Ilość miejsca z tyłu i ilość drzwi nie ma dla mnie większego znaczenia, bo rzadko wożę pasażerów. Bardziej miałem na myśli trwałość silnika i podzespołów oraz wrażenia z jazdy.
Proponuje kupić 159, GT i tak za dużo już jeździ po drogach:D. A skoro masz żonę to może i dzieci, a przy dzieciach GT raczej jako drugie auto. Kup sobie 159 SW i będziesz zadowolony.
- - - Updated - - -
Trwałość silnika - legendarna, trwałość zawieszenia też - ale w innym znaczeniu:mad: Co do reszty wiele zależy od egzemplarza, za tą kasę możesz kupić ładną sztukę w JTD
Zarówno GT jak i 159 mają kilka słabszych punktów, ale na pewno 159 jest autem solidniejszym - chociażby to z czego Alfy słyną, czyli trwałość zawieszenia, w 159 jest już z tym wyraźnie lepiej.
Wrażenia z jazdy? 159 jest cięższa, ale ma naprawdę bardzo dobre właściwości jezdne. Uważam, że w GT jest troszeczkę gorzej pod tym względem - no chyba, że GT byłoby z Q2, to wtedy różnica się zaciera.
Co do mechaniki, elektryki, to w GT jest podobnie jak w 156, plus obrywające się talerzyki tylnych amortyzatorów i często pogięte progi od nieumiejętnego podnoszenia auta.
Dzięki wszystkim za opinie. Jeszcze do sierpnia mam czas na zastanowienie się. Pewnie wszystko będzie zależne od tego, czy trafię jakiś dobry egzemplarz któregoś z tych modeli :)
Panowie, 8 000 zł. Myślicie, że warto?
Załącznik 229123Załącznik 229124Załącznik 229125Załącznik 229126Załącznik 229127
Zależy...
Za mało danych podałeś o aucie + wstępnej ocenie szkody.