Hmm nieoficjalnie czyli nie działa........! tak czytam sobie ten wątek i nierozumne kolegów ....
Gość chce coś wyjaśnić a tu i tak są znawcy którzy twierdzą ze czarne jest białe :-)
Printable View
Dobra, to jak mam auto kupione w salonie w Polsce, iPhone'a kupionego w polskim sklepie, kartę SIM polskiego operatora, kabel lightning od polskiego producenta i wsiadam do tego auta, podłączam telefon do samochodu i mam na ekranie samochodu Apple Maps, Apple Music i apkę Paszportu Polsatu to...
...to działa czy nie działa w Polsce ten CarPlay?
Ale mowa o Siri po polsku, że nie działa. Nie rozumiem też argumentacji to włącz sobie po angielsku, niemiecku, itp.. Płacicie tyle samo co na zachodzie a dostajecie telefon z okrojoną funkcjonalnością i jeszcze bronicie takiej sytuacji... :)
Dużo osób co ma ajfony ma wyłącząną siri bo nie będzie w obcym języku gadać, żeby zadzwonić albo ustawić spotkanie sobie.
A z tego co wyczytałem z postów wynika, że Siri musi być włączona (nawet jak jej nie będziemy używać), żeby działał Car Play, zgadza się?
Sam zacząłęś zaśmiecać wątek. Odgrzebałeś temat w którym poprzedni interlokutor nawet zaczął wyzywać innych użytkowników i mam nadzieję zgodnie z regulaminem zarobił 8 pkt.
No i jesteś na dobrej drodze do tego samego, skoro przyrównujesz inteligencję innych do rozumiemia wyłącznie pisma obrazkowego.
Ale że ktoś kombinuje, żeby z tego korzystać? Podpinasz telefon i masz apkę Paszportu Polsatu pod ręką. Mówisz samochodowi "Zadzwoń do Piaska" i dzwoni.
Tak, musi być włączona.
Ba. Ja nawet nie zapłaciłem a próbuję tłumaczyć (nie bronić). Bo ja nawet nie używam iPhone'a ;)
No i tu pojawia się problem, bo według supportu Apple to ja mogę sobie normalnie korzystać z CP/Siri https://support.apple.com/pl-pl/HT205634
Co więcej - losowy film z Internetu, wisząc już od 1.5 roku pokazuje, że można sobie spokojnie wydawać komendy po polsku https://www.youtube.com/watch?v=SzCcvVWG5Lw
No to ja nie wiem. Wygląd ten sam, smak ten sam, ale to nie napój magiczny, to zupa jest z brukselek.
Ja nie mam w ogóle produktów Apple, tylko wnioskuję z tego co piszecie i wrzucacie tutaj.
Ale teraz to sam się już pogubiłem, co jest a czego nie ma... Ten wrzuca, że nie ma, Ty wrzucasz, że jest... Czy zatem January blefuje, a Dusia ma rację? czy może odwrotnie? :)
Mniejsza o to. Ważny wniosek z tego: Włącz Siri, jeśli chcesz mieć Car Play.
Ależ dużo emocji wzbudza ten wątek, paszporty Polsatu są potrzebne aby być równoprawnymi forumowiczem tej grupy tak jak kolega snimy który jest Swiatowcem sadzać po opisie ERA czyli Emiraty radomskie.
Ogólnie forum do bani myślałem ze premium ale to tak samo jak Alfa ....trochę brakuje
Hahahaha