-
Rozumiem, że ma łagodne działanie i oderwanie jakiegoś dużego skrzepu nie grozi? Ten AR6200 to widzę droga impreza. A jaki olej radzisz? Czy do tego Penrite+ też trzeba AR9100 czy już można bez? Ewentualnie Shell 0W30 z AR? Jeżdżę raczej dynamicznie plus ;)
-
To rozpuszcza, nie ma skrzepów. AR6200 starcza na 20 baków i na ogół się zwraca... lepiej tańszy olej a z 9100 jeśli budżet ograniczony.
-
Tylko jeżdżąc na LPG mam małe szanse na jego wykorzystanie a znalazłem taki 500 ml czyli na 5000 litrów... Nawet jeśli wezmę ten Penrite+ to bez AR będzie gorzej niż coś tańszego ale z AR? W takim razie jakieś sugestie na powiedzmy drogę środka: jaki olej 0W30 w okolicach 150 zł za bańkę 4L do którego dodam AR9100. Daje to jakieś 230 zł za zestaw na wymianę.
-
AR6200 jest także 100ml wygodne do LPG
Shell 0W30 albo VW OEM LL III FE wyjdzie taniej a olej ten sam
-
Faktycznie jest też 100 ml. Wychodzi 4ml na bak. Tyle to w adapter wcisnę ;) Ten VW słaba dostępność, Shell łatwiej dostać. Mam jeszcze chwilę, żeby pomyśleć. Ten który najbardziej polecasz czyli Eurol 0W30 C3 to Syntence FS (zielony pasek) czy Ultrance PSA (niebieski pasek)?
-
-
OK. Ten Ultrance reklamują jako zamiennik Seleni ale nie wiem czy to nie jest antyreklama ;) Do tego mojego obecnego Castrola 0W30 gdybym potrzebował dolać to tylko Castrol czy inny 0W30 z tych docelowych może być?
-
-
Cytat:
Napisał
wlyszkow
Który Castrol dokładnie?
Tego właśnie nie wiem bo jest tylko 0W30 bez nazwy. Dzwoniłem do tego co wymieniał. Powiedział że na taki zgodny z normą do tego samochodu. W poniedziałek sprawdzi w papierach ale stawiam że wybrał CASTROL EDGE 0W30 TITANIUM FST C3.
-
Syntence, Shell i ww VW to inny pakiet jakościowy. Bardziej by pasował np Specol 5W30 C3 (ten zwykły bez VW 504 507) jeśli ma być ekonomicznie a zima odeszła więc 5W30 wystarczy.
Najpierw na dolewkę lepiej byłoby jednak wlać Oilem Power Cleaner 250ml.