-
7 załącznik(i)
witam
zrobiłem na szbko pomiar maf-a i sondy
- co mnie zdziwiło to że nie miałem żadnego błędu po wczorajszym a przejechałem jakieś 40 km
- sory z góry za bałagn następne pomairy będą w kolejności poukładane ale teraz wybaczcie i dzięki z góry za pomoc, aaaa no i zrobiłęm 4 wykresy dla całej diagnostyki na biegu jałowym
przepraszam za bałagan!
ostatni raz
-
o kurcze naprawde byle jak to jest wstawione, zabiore się za to i będę następnym razem wrzucać link do zdjęcia i będzie czytelniej, ale jak by co to 1 2 i 3 to są pomiary maf-a i sondy na 2000-3000 tys/obr, a 1 pomiar 2pomiar 3pomiar 4pomiar to diagnostyka na biegu jałowym
pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za ten bajzel
-
- bieg jałowy
-kąt przepustnicy 2.35 stopnia, OK
- wyprzedzenie zapłonu 8.25 stopnia, OK
- czas wtrysku 3.1 , w granicy.
- nie zauważyłem parametruTRA, czyżby był poprawny ?
- lambda regulation 1.03 , na granicy.
- wykresy sondy lambda kulawe, bez sinusoidy
sonda lambda bardzo wolno reaguje, możliwe że ECu przechodzi wtedy w tryb serwisowy ale to nam powie TRA.
- MAF, 2.700 obr, przepływ 41kg/h, napięcie 2.11 V, z katalogu Boscha dla tego napięcia przepływ wynosi 38 kg/h, poprawne dane.
- sonda lambda na wyższych obrotach daje poprawny wynik, status sondy lambda poprawny, mieszanka zaś jest dalej żle regulowana, Lambda regulation Row 1 dalej na poziomie 1.03 , na granicy.
- moje podejrzenie to raczej sonda lambda, poczekajmy do pełnej adaptacji ( około 200 km ).
- podaj jeszcze parametr TRA , bo FRA widzę że jest w granicach.
-
Witam zainstalowałem alfadiaga ze strony 52 z tym ze na vmware (wirtualnej maszynie) tam zainstalowałem xp. Program odpala ale nie wiem jak zainstalowac pod tym xp kabel nie widzi go poprostu w menagerze gdzie mam zainstalowany xp w vmware, jak mam to obejsc wie ktos? nie moge sie doczytac tu tego i juz mnie nerwy biora 2 dzien to mecze. Prosze o pomoc moje gg 6672004 ktos wie jak to zrobic i mi pomoc prosze pisac bede zobowiazany.
Pozdrawiam
-
- co jest hostem, gościem jest XP.
- czemu tak dziwnie ?
-
3 załącznik(i)
panowie pomocy, nie pamiętałem jakie mam dać zrzuty więc daje to co mogłem , da sie coś z tego odczytać??
odcinka:Załącznik 23303
sonda :Załącznik 23304
sonda :Załącznik 23305
tra wciąż ujemne :/:/ , wczoraj padła mi pompa paliwa i myślałem że to przez padającą pompę , dzisiaj nowa pompa i nic sie nie zmieniło, tra podczas jazdy dochodzi do -25.000
a jak tylko stanę i pochodzi na wolnych obrotach to spada do -80.000 :( jaka jest tego przyczyna???? nie mam już do tego siły :(
-
- MAF do odciecia, norma to 408 ( 480 wg. napięcia ) a u ciebie mizernie tylko 329 (420 wg. katalogu).
- to być może jeden z powodów dużego ujemnego TRA.
- jedna uwaga, nie rób zrzutów na tym samym pomiarze mimo innych parametrów, to myli !!
- np. powtarza sie pomiar maks. Lambda Regulation Row 1, wartość 1.20
- wyłącz ( CTRL F1 ) i włącz ponownie wykres ( CTRL F1) wtedy mamy max i min i wartość bieżacą.
- a tak mamy cuda na kiju, czyli Lambda Sensor pre-cat == -0.01
- sygnał sondy lambdy nie jest trzymany na wyższych obrotach, może lambda jest zakoksowana, nie przepalona.
- ja bym się skupił na MAF-ie, czyli najszybciej to podstawił inny.
- TRA jest odpowiedzialny za parametr samoadaptacji na wolnych obrotach dlatego na biegu jałowym daje te duże ujemne TRA.
- jeden warunek że nie masz gazu oraz nie masz fałszywego powietrza ( rura harmonijka, łącznik elastyczny, ...)
-
Bubu, zainstalowałem XP na VirtualBox i nie moge loadera uruchomić. Pokazuje "Uninstall Debugger or VM first!", czyli w sumie to samo co przy Win7. Kiedy klikam jeszcze raz na loadera to tylko klepsydra pokazuje sie na chwilę i nie uruchamia się i tak.
-
- tylko z jakiego linka korzystałes, #1435, #1444 w tym temacie , czy z tego tematu
--http://www.forum.alfaholicy.org/156/45230-156_twin_spark_instalacja_programu_alfadiag_pod_sy stemem_win_7_pl_64bit.html
--
- zwróć uwagę na informacje o VT oraz o emulatorze QEMU.
-
6 załącznik(i)
U mnie znów cuda na kiju.
Podstawiłem drugi sprawny przeplywomierz i dalej kiszka
Zrobie reset i adaptacje, przejade z100km i od nowa szatkowanie na wolnych i przerywanie przemieszane z szarpaniem na zimnym.
Po przełączeniu na LPG wszystko OK
Załącznik 23434
Załącznik 23435
Załącznik 23436
Załącznik 23437
Załącznik 23438
Załącznik 23439
Cos dziwnie mi sie te zrzuty załadowały i nie wiem dlaczego