Sorki, proszę o wykasowanie posta
Printable View
Sorki, proszę o wykasowanie posta
W ogóle nie brałeś pod uwagę 2.0 200 KM? Mnie z ekonomicznego punktu widzenia tez pasowałby diesel bo 159 2.0 170 KM w serii jest dobrym kompromisem pomiędzy osiągami i spalaniem a słyszałem, ze 2.2 jest jeszcze lepszy. Alfa ma święte silniki diesla zarówno 1.6 jak i 2.0. Mam na nich zrobione oryginalne przebiegi odpowiednio 180 i 150 tys. DPF, dwumas czy turbo dalej działają i nie nie widzę oznak zużycia.
Z drugiej strony chciałbym benzynę tylko niech mi ktoś podpowie po co? Przy moich przebiegach ok. 30 tys rocznie na paliwie mam ponad 4 tys pln oszczędności rocznie przy podobnych osiągach. Benzyny do zabawy mam wiec Veloce odpada :)
Nie myślałem o benzynie ani przez chwile
Też robię w roku ponad 30000
Kupiłem powerboxa efekt super
Po gwarancji chiptuning
Pozdrawiam
Moze ktos kto chce kupic taniej Giulie RWD skorzysta? Nie wiem do którego watku to wrucic, ale dowiedzialem sie dzisiaj od dealera w Bielsku, ze wkrotce bedzie mial ok 10 Giuli I Giuli Super w miare doposazonych z 2016r i kilka diesli z bardzo duzym rabatem - tak strzelil wersje katalogowo powiedzmy ze 190tys przecenione na 130tys. Auta beda z zerowym przebiegiem ale teraz beda chyba rejestrowane (sam tak w 2013 kupilem Giuliette z dobrym rabatem od nich). Jeszcze nie ma szczególow bo auta nie sa u niego na placu tylko w Tychach, ale za jakis czas powinny byc.
Problem jedynie z salonem w BB jest taki ze tam nie ma kto tego nawet wystawic na otomoto (oni sa jakos dziwnie zorganizowani, jeden gosc od AR ktory z tego co widze i tak caly czas jest absorbowany pomoca na salonie Fiata, wydawaniem Fiatow itp), wiec trzeba tam przekrecic osobiscie I pytac pana Marka Cieślaka o szczegoly.
Każdy ma swoje priorytety.
W mojej 159 2.4, dpf miał problemy egzystencjalne od około 70k przebiegu. Nie garażuję auta, bo nie chcę sobie psuć widoków bryłą garażu:), a to wiąże się szybkością nagrzewania wnętrza benzyna/diesel i tu wiadomo, bena wygrywa. Emisja spalin też jest dla mnie ważna. Dzwięk diesla nie jest miły memu uchu. Robię 25k rocznie, głównie po 100tys. mieście i najbliższej okolicy(przyczynek śmierci dpf w 159) i diesel mi nie zrobi oszczędności na krótkich, miejskich trasach. No i 280CV jest szybsze od 210CV.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Nowa wersja?.
Per chi non si accontenta delle prestazioni dell'Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, ora c'è anche la versione messa a punto dalla Romeo Ferraris. La berlina italiana è stata aggiornata a livello tecnico ed estetico con interventi che interessano gran parte dei componenti e che regalano prestazioni ancora più elevate.
88 CV in più per il V6 biturbo della Giulia. Lavorando sulla mappatura della centralina e installando l'impianto di scarico completo Ragazzon con catalizzatori a 200 celle e centrale diretto, è stato possibile aumentare la potenza originale di 88 CV e la coppia di 140 Nm, ottenendo anche un sound ancora più grintoso. La Giulia tocca così i 100 km/h da fermo in 3,5 secondi (-4 decimi) e raggiunge i 317 km/h di punta massima (+10 km/h). L'assetto è stato modificato installando cerchi OZ Hyper GT HLT da 20", distanziali da 15 mm anteriori e 35 mm posteriori e il kit di molle e ammortizzatori Bilstein con regolazione in estensione e compressione.
Coś mi nie pasuje w tym filmiku
Imho tu jest wyłączona kontrola trakcji Tylko jak?
https://www.youtube.com/watch?v=rHFDpXZJViw
Trochę stare to nagranie. Może to jakaś wersja przedprodukcyjna?
tu podobno wyjęty bezpiecznik od abs lub jakiś (another way)
https://www.youtube.com/watch?v=soKb1x2rGiA
Te Giulie były (może jeszcze są - nie zaglądam bo już nabyłem) widoczne na stronie alfy, w dziale "dostępne od ręki", jak się nie zaznaczyło żadnego dealera czy miasta. Jak oglądałem to były praktycznie same białe i czarne met., bardzo dobrze wyposażone, chociaż zależy co komu potrzebne. Auto z katalogową ceną ok. 200 tys. oferowane za 135-139 tys. (czarny volcano met. droższy i drobne różnice w wyposażeniu). Dealerzy najchętniej sprzedają to co mają na placu ale jak się dobrze rozmawia to sprowadzą takie auto. Oferta wyglądała tak jakby jakaś flota się wycofała.