-
6 załącznik(i)
dzis wykasowalem blad, zrobilem reset parametrow odczekalem chwile, odpalilem i zrobilem pare wykresow - zaznaczam przez zapomnienie nie wylaczylem LPG wiec nie wiem czy dane beda w jakikolwik sposob miarodajne
blad
Załącznik 23451________________________
1 wykres
engine coolant
air temp
air mass flow
air mass voltage - tego nie moglem sie dosuzkac i zrobilem air flow meter voltage, mam nadzieje ze o to chodzilo
Załącznik 23447
injection time
throttle valve angle
Załącznik 23448
__________________________________________________ _
3 wykres
engine coolant
lambda sensor pre-cat
lambda sensor pre-cat status
lambda regulation row 1
Załącznik 23449
multiplacation factor row 1 Current
lambda regulation row 1
Załącznik 23450
prosze o interpretacje i pomoc w usunieciu pojawiajacego sie bledu. wczesniej zroiblem tez kasowanie bledu i adaptacje i jezdzilem chwile tylko na PB i blad znowu wyskoczyl.
pozdrawiam
-
- wykresy nie są potrzebne jak jest bład P0130.
- z dyskoteką błedów to jest tak: P0130 - czyli brak połączenia, potem P0170 zła sonda lambda, jej parametry, poem P117x - złe parametry adaptacyjne, czasami przez sondę lambda.
- czyli musisz poprawić kontakty na sondzie albo wypaliła się grzałka sondy.
--
http://img84.imageshack.us/img84/2065/p0130.th.jpg
--
-
czyli na poczatek czyszczenei stykow czy lepiej od razu zainwestowac w nowa sonde? jesli nowa sonda to jaki numer ma byc do tego modelu? - wiem ze mozna odczytac z sondy ale kto wie czy ta co jest zalozona jest taka jak powinna byc ?
-
-
Panowie mam pytanie. Czy istnieje możliwość wyłączenia ABS z opcji komputera i tych programów?? Czy nie ma takiej możliwości?? A jeśli jest to w którym miejscu?? Alfa 146 1,6 Tspark 99 rok
-
a po co chcesz wyłączyć ABS???????? bezpiecznik wyjmij :)
-
ok tyle to wiem że mogę wyjąc bezpiecznik z tym że jak wyjme ten bezpiecznik to odrazu zapala się kontrolka czerwona awaria układu hamulcowego bądź jak kto woli ręczny i abs. Abs chce wyłaczyć dlatego że kupiłem pisaty troszkę inne niż powinny być i te nowe niemają takiego dziwnego pierścienia na zębatce i teraz nie działa ABS z tyłu a sprzodu działa. W momencie mocniejszego hamowania przód puszcza a tył staje dęba i hamowanie jest ogólnie do du..y. W związku iż denerwują mnie świecące kontrolki chciał bym to jakoś wyłączyć żeby, mnie chwilowo niedenerwowało zanim nie dokupie pasujących piast.
-
4 załącznik(i)
witam nawiązując do moich wcześniejszych postów muszę powiedzieć że po prostu nie jerze tego już kompletnie :(:(
Dzisiaj kupiłem nową przepływkę (orginał bosch) i tra z ujemnego 60.000 wskoczyło na plusowe 105.000 :(:(
stało się tak po resecie po przejechaniu ok 5 km
daje zrzuty przepływki i sondy ,i proszę o jakieś sugestie
dolot szczelny tak jak i wydech, sprawdzane ,spawane i wymieniane
bubu zerknij na to i pomóż , pozdrawiam
przepływka wolne obr:
Załącznik 23701
odcinka:Załącznik 23702
sonda benzyna:Załącznik 23703
sonda gaz:Załącznik 23704
-
Witam koledzy mam taki Blad P1673 Napiecie kondesatora 1 co to oznacza
-
@kowall85
- piszesz że po resecie i 5km.
- mam nadzieję, że wcześniej, zaraz po resecie zrobiłeś adaptację.
- a z wykresów, MAF prawie fabryczny, sonda na biegu jałowym poprawna.
- tak duzy TRa może być powodem tego że adaptacja nie była wykonan poprawnie.
- ale tym bym sie nie przejmował, adaptacja sie zrobi za 200 km.