Brawo ty
Tak powinno wyglądać porównanie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Printable View
Przydałoby się jeszcze prestiżowe porównanie Citan vs. Kangoo vs. Doblo :).
Po pierwsze Giulia to nie premium. Po drugie jak się zabiera główną zaletę samochodu czyli silnik i sportowe wrażenia z nim związane i wsadza tam pyrkawkę to trzeba coś dorzucić jeszcze bo nikt tego nie będzie chciał.
Ergonomia, multimedia, opcje wyposażenia w Giulii to żart. nawet założyłem wątek co Giulii brakuje. Lista jest ogromna. Giulia powinna iść w sport jak już się tak reklamuje a nie wsadzać siniki od skutera pod maskę :D Przecież historia, tradycje sportowe itd :)
Ogólnie to dochodzi do absurdu przy podziałach dlatego każdy może się pozycjonować gdzie chce. Nie ma żadnych zasad Każdy ma swoje subiektywne. Dla mnie Alfa Romeo a szczególnie Giulia to nie premium. Czy to ujmuje coś jej. Wydaje mi się że nie. Lepiej być solidnym segmentem D niż udawanym premium.
Czerwona veloce ze szklanym dachem, WF początek blach i buja się w okolicy Jeleniej Góry. Kto to?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Teraz pokaz mi salony sprzedaży AR jakie powinno mieć premium w kraju.
Pokaż wyszkolenie pracowników, wyposażenie warsztatu i wiedzę serwisantów premium..
potem przejdź się do Fiata i porównaj z AR. Nagle dowiemy się, że Fiat też jest premium bo w/w jest takie samo jak w AR.
Katowice. Duży salon na Śląsku. 2 lata od prezentacji, około roku od rozpoczęcia sprzedaży lub nawet więcej a brak Stelvio 2.0 280 na jazdy testowe. Ściągnięcie z innego salonu też nie możliwe. Po uporczywych telefonach i wizytach słyszymy „ może uda się, jeśli nasz handlowiec udostępni prywatny samochód”
BMW, Volvo, Audi.. kazda wersja silnikowa do testowania.
PREMIUM? Serio?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pan azar jako jeden z nielicznych twardo stapa po ziemi.Brawo.Audi ma duzo modeli premium a jest w vagu i jest wiecej prestizowa niz alfa.Dobra wiecej nie bede w tym temacie pisal-niektorzy sa zamknieci w swoim swiecie ale to tak jest z fanatykami.Giulia jest bardzo fajnym usportowionym sedanem klasy sredniej i niech sie sprzedaje-oby byla takim hitem jak alfa 156-zycze jej tego.Peace
Słuszna uwaga.
Premium to nie tylko marketing w jakim przedstawia się model. To cały system obsługi klienta od jazd testowych, przez zakup, sprzedawców po serwis, finansowanie itp. To buduje markę premium.