-
Na allegro ;D ... Właściciel był z krakowa więc bardzo szybko pojechałem oglądać samochód .
Wcześniej został kupiony w salonie Viamotu jako używany ( ktoś ją zostawił i wziął 159 ) a jeszcze wcześniej w tym samym salonie jako nowy, premierowy w 2000 roku .
Auto kosztowało 134 tys zł . 156 Sportwagon 2.0 ts srebrny met. - full opcja bez skóry ... była nawet navi i telefon, ale niestety - Były ...
-
A mojej bryki pochodzi z rynku Niemieckiego gdzie jeździła 2 lata, następnie została sprowadzona w 2001 roku, przewineła się przez jeszcze jedne raczki po czym 07,2009 trafiła do mnie prosto z Poznania i odżyła dzięki bogu :):):)
-
Swoją belle kupiłem w Polsce dokładnie okolice Końskich. Gość ją sprowadził z Belgi gdzie jeździła nią kobieta. A teraz jest moja;)
-
Moja była z kupiona w salonie przez poprzedniego własciciela od którego ja ją odkupiłem 3 lata temu.
-
ja moją kupiłem w Niemczech pod Berlinem.
-
A swoją wypatzyłem na Allegro, stała pod Warszawą chyba u jakiegoś handlarza...
-
Ja kupiłem swoją w Piasecznie, od 2. właściciela (dobrego kumpla pierwszego wł.), blachy od nowości dopiero ja zmieniłem. Oryginalnie Bella kupiona była w Carserwisie w Wawie za 68 628 zł (mam fakturę zakupu) - wypas dodatkowy: zdalne sterowanie centralnego zamka, osłona przestrzeni bagażowej i pakiet van (rozwijana siatka do sufitu), klimatyzacja automatyczna :D i lakier metalic (nero fuoco:D) :)
Poza tym mam dużo faktur za naprawy zawieszenia, 3x paska rozrządu (kupiłem przy 148 000, ostatni pasek z wariatem zmieniony przy 147 000:D) i inne drobiazgi, a gość z ubezpieczalni potwierdził wymianę zderzaka (wszystko inne tip-top, więc chyba tak jak sprzedawca mówił - wymienił po obcierce, bo był nieestetyczny:P). Ogólnie Bella była 4 autem właściciela (2 Volvo s60 i s80 - nówki sztuki i Nissan 300 ZX turbo "na weekendy") :D Bella miała być dla syna, ale ma dopiero 15 lat :P Więc kupiłem ja :) Ktoś bardzo mądrze na forum napisał, że Alfę kupuje się patrząc na właściciela :)
-
kupiłem Ją pod Poznaniem od gościa który sprowadził ją z Włoch - tam miała jednego właściciela czyli jestem drugim - auto ze wszystkimi papierami,3 karty kodowe,2 klp.kluczyków i dużo biegania po urzędach,za dużo dlatego następny samochód(za 3-4lata 166 po FL) będzie chyba musiał już być na naszych blachach bo mam za słabe nerwy:)
-
ja swoją 156 znalazłem na allegro ogłoszenie było z Kościana kolo Poznania przywieziona z Włoch dokładnie Milanu. Długo się nie zastanawiałem wsiadłem w pociąg i po 10 godz (takie są polskie koleje odległość 550 km ) bylem na miejscu oglądnąłem ja troszkę pojeździłem i wróciłem już z nowa miłością do domu powrotna droga była już dużo lepsza 5 godzin jazdy w nocy.
-
Swoją pierwszą 155 wziąłem w rozliczeniu za Subaru Forestera od handlarza telefonów komórkowych:) wcześniej należała do importera, który "bujał" się z nią 9 miesięcy. Sprowadzona była z Hollandii z uszkodzonym silnikiem. Tyle o niej wiem...
Drugą kupiłem będąc pod wrażeniem pierwszej od Pana z Jarocina. Wiem że do PL przyjechała w 2000 roku pierwsze tablice PKN, drugie SC, trzecie PJA a ostatnie jakie będzie miała to PGN. Źródło jej pochodzenia nieznane... niestety:(