Nie tylko
Printable View
Nie tylko
Ale który bezpiecznik konkretnie? Jestem trochę zielony w takich sprawach. Czy przez wybrany bezpiecznik płynie prąd tylko w czasie pracy silniczków centralnego zamka? Jak rozróżnić, czy to otwieranie, czy zamykanie? Tym pewnie steruje jakiś moduł zasilany przez bezpiecznik.
Nie mam teraz schematu - sprawdze w domu.
Ale chodzi o to, ze taki sygnal jest podawany do silownikow i tam tez wpinany jest alarm (mam dokladany, nie fabryczny) - i ten alarm tez musi wiedziec, ze samochod jest zamniety albo nie.
Wystarczy, ze od alarmu (jesli masz) odepniesz sobie sygnal i bedzie OK :)
W serii wszystko jest po CAN. Właśnie przeanalizowałem eLearna. Do centralki w drzwiach wchodzi tylko jeden kabel sterujący połączony z body. Musiałbym więc rozbierać drzwi i podpiąć się bezpośrednio do silniczka centralnego i wykorzystując wolny pin w konektorze w drzwiach, dalej do modułu...
Na szczęście centralka z drzwi kierowcy steruje też silniczkiem blokującym wlew paliwa :) Blokowanie wlewu działa zawsze razem z blokowaniem drzwi, więc już wiem gdzie się podpiąć :)
Mam nadzieję, że ta teoria pokryje się z praktyką.
A w jakim celu ten sygnał w naszym module ?
Aby załączyć zasilanie już przy otwieraniu auta, oraz dać znać modułowi, kiedy auto jest zamykane, by mógł wygasić ledy i wyłączyć się.
A więc tak to chcesz zrobić, ciekawy pomysł.
Interesuje mnie wykorzystanie świateł drogowych jako dzienne, 30% mocy. Czy możliwe jest aby aktywować to jakoś w aucie? Czy pozostaje tylko kupić zewnętrzny moduł?
Tylko zewnętrzny moduł.
Szkoda :(
Dzieki.