Fakt, jednak lepiej polegać na własnych doświadczeniach. Ale jeśli ktoś pisze, że opona nie nadaje się gdy jest zimno i mokro, a pracuje dobrze w upale to lepszej rekomendacji chyba nie potrzeba. :)
Printable View
Fakt, jednak lepiej polegać na własnych doświadczeniach. Ale jeśli ktoś pisze, że opona nie nadaje się gdy jest zimno i mokro, a pracuje dobrze w upale to lepszej rekomendacji chyba nie potrzeba. :)
Co do Busso to masz rację[emoji12].
Co do opon to niczego nikomu nie wcisnę, bo wiedzę torową mam mizerną. Oponki na co dzień wybrałem rozsądnie. Cena + "niezalezne" testy torowe + zachowanie na mokrym. Kompromis wyłonił zwycięzcę w postaci obecnych Yoko. Wiadomo, że za 1000+ mogłem wziąć lepsze PSS, ale tysiak w kieszeni robi różnicę. Wiedzy forumowej mam aż nad to :-). Teraz mogę ją wykorzystać do skróconego kursu prakrycznego ;-).
Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka
Informację poranne :) dziś do grona przyjaciół dołącza Artur Owsiany https://www.facebook.com/arturowsianyfotografia/ który będzie strzelał nam fotki podczas zmagań !!! :)
https://www.facebook.com/ArturOwsian...motoryzacyjna/
Psssst. Jakby coś to jeszcze z jedno miejsce się znajdzie !! na torze więc może jeszcze jakis zapominalski ??
Jest jakaś lista co tam będzie po torze latać??????????
Bo nie wiem co wziąć, do Alfy nabyłem laczki, a do Niemca cały zawias i jestem zagubiony ogólnie :P
Na jedno załóż opony lepiej lubiące się z suchym, na drugie z deszczem i... zdecyduj po prognozie pogody wieczornej przed TD :)
A Ty będziesz Andrzeju?
A`propos- jakie opony na deszcz polecacie? Co zakładacie jak jedziecie po mokrym?
AD08R mam zdjęte z Niemca teoretycznie do 23 Września i siedzą teraz Ventusy S1 evo2, ogólnie spoko opona, ale na torze się przegrzewa i puszcza, a na Alfie będą Sport Maxx RT2, czyli dużo lepsza opona w każdych warunkach. Na tą chwile raczej Niemiec ;)
Jakie opony, na duży deszcz jak w tamtym roku to z takich jak każdy ma w domu to zimowe z dużym mięchem, a na lekką mżawkę i sucho normalne letnie, tylko nie łyse- bo te to na gorący asfalt tylko się nadają
Bo se nie wyobrażam, żeby ktoś kupował na ta okazję komplet Extremów w średniej mieszance lub miękkie
Harmonogram dnia.
08:00 - 09:00 - rejestracja, mapka próby, numery startowe, zawieszki,
09:00 - 09:30 - odprawa, krótka teoria
09:30 - 09:45 - logistyka
09:45 - 12:30 - elementy szkolenia
12:30 - 13:20 - przerwa obiadowa
13:20 - 13:30 - zdjęcie grupowe
13:30 - 16:00 - próba sportowa
16:00 - 16:30 - podsumowanie, ogłoszenie wyników, wręczenie pucharów i nagród.
Słabo widzę przerwę obiadową :-)
Teddy - przepraszam że tu, ale tu zaglądasz na perwno, zaglądnij do PW skrzynki odbiorczej :)
Tytus - nie , nie będzie mnie.
A co do opon to jak kylo1986 mówi, raczej nikt kupował specjalnie na te kilka kółek nie będzie.
Ale - ale może to będzie dla kogoś początek częstszych wypadów na tor ? , to w takim przypadku od razu warto kpl felg i opon tylko do takich zabaw sobie sprawić. To jako pierwsza rzecz, no razem z hamulcami. Nie szkoda wówczas tych z błyszczącymi szprychami i wymytymi 'szamponen do opon' oponami :) I można bardziej bezkompromisowe opony (choć wciąż legalne na drogach) tam stosować. Ja pamiętam jak ogromną różnicę odczułem między cywilną oponą, a semislickiem (akurat to był Nankang NS2R miękki) . Chyba większą niż między semislickiem a pełnym slickiem.