Takie pytanko.
Czy w Waszych Stelvio jest w bagażniku gniazdo 12v + gniazdo 230v?
Jak one działają? Przy włączonym zapłonie, tylko przy uruchomionym silniku czy może są aktywne przez cały czas (również po zamknięciu auta)?
Printable View
Takie pytanko.
Czy w Waszych Stelvio jest w bagażniku gniazdo 12v + gniazdo 230v?
Jak one działają? Przy włączonym zapłonie, tylko przy uruchomionym silniku czy może są aktywne przez cały czas (również po zamknięciu auta)?
Z uwagi na mój pierwszy post - Dzień dobry wszystkim forumowiczom,
Też man problem ze skonfigurowaniem Stelvio przed zakupem z powodu foteli...
bardzo podoba nam się jasne beżowe wnętrze w wersji Luxuar na które jesteśmy zdecydowani w 100 % ale niestety w tej opcji podobno nie można mieć foteli sportowych gdzie zależy mi głownie na regulacji długości siedziska i trzymaniu bocznym.
Ktoś wie jak to przeskoczyć ;)
Wszystko co potrzebuję ma wersja Executive ale decydując się na jasno beżowe wykończenie wnętrza niestety trzeba budować konfigurację na wersji SUPER, co jest mniej korzystne finansowo - np. bardzo wysokie dopłaty przy zmianie felg.
Dla mnie wadą wersji Executive jest zbyt czarne wnętrze w środku, nawet dobierając brązową skórę to plastikowe elementy siedzeń nadal są czarne i wygląda jakby ta skóra była dodana na siłę. W wersji z beżową skórą plastikowe elementy również są beżowe i ładnie się to uzupełnia.
Czy ktoś z użytkowników ma Stelvio lub Gulię w jasnym bezowym wnętrzu Luxuary i mógłby podzielić się wrażeniami?
w 2018 executive kosztowal co do zlotowki tyle samo co super doposazone w dokladnie te same elementy, a jak ktos chcial zmienic felgi w executive to lepiej bylo wyjsc z super bo bylo pare k taniej.
jasne tapicerki to jak chyba jezdzisz w garniturze(nie w jeansachl, na polska pogodę to srednio udany wybor imho, we wloszech czy hiszpani czemu nie. pakiet lux to tez drewno zamiast alu, co kto lubi.
moze czerwone skóry i sportowe fotele jrsli braz czekoladowy za ciemny?
sportowe sa fajne, choc mi brakuje dovrego podparcia ud. fotel mam na max w dol, mam 187cm wzrostu i zeby siegac wygodnie do kierownixy mam fotel dosc mocno do tylu slr jednak nogi na tyle zgiete ze nie msm podparcia ud. zastanawiam sie czy bie pogafac z jakims tapicerem zeby mi ciut przerobil podparcie ud i zrobil cos co zapelbia szpare pomiedzy wysunietym podparciem a siedziskiem.
brakuje regulacji kata siedziska. moze dalovy sie przeszczepic z rozbitka z lux, hmm, musze obczaic temat
Cześć, miałem podobne dylematy chociaż jasnej skóry nie planowałem. Zdecydowałem się na fotele sportowe dzięki miniankiecie właśnie tu na forum (i w tym miejscu chciałbym raz jeszcze podziękować wszystkim Alfaholikom za pomoc). Poczytaj sobie ten temat od maja. Na Twoim miejscu poszedłbym za radą kolegi [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] i wybrał sportowe w czerwonej skórze. Jeśli chcesz najlepsze fotele czyli sportowe ale koniecznie w jasnej skórze to nie pozostaje chyba nic innego jak przetapicerować. Podpytaj w salonie, dilerzy Alfy z reguły współpracują w takich tematach więc mógłbyś odebrać już na gotowo z salonu nie martwiąc się o żadne ryzyko.
Ja również nie chciałem Executive przez ciemne wnętrze, choć to niby takie sportowe akcenty czarna podsufitka i słupki - w VAGu trzeba sporo dopłacić za takie ekscesy ;) - ale mnie to zupełnie nie podchodzi. Najlepiej wyszło mi doposażenie wersji B-Tech ale ja chciałem mieć właśnie czarne akcenty na zewnątrz :) poza tym zależało mi na felgach "koniczynkach", relingach i aktywnym tempomacie co w B-Techu jest już w standardzie. Jeśli tego nie potrzebujesz to może faktycznie lepiej wyjdzie doposażyć wersję Super, chociaż np. wszyscy użytkownicy aktywnego tempomatu bardzo go sobie chwalą.
Akurat w innym wątku jest ten sam temat. Mam podobne odczucia i myślałem o innym rozwiązaniu: podniesienie przedniej części szyn fotela - czyli byłoby to wyregulowanie kąta siedzenia na stałe :) podejrzewam że dałoby się to dość prostu zrobić za pomocą wyprofilowanych podkładek (albo i może nawet płaskich, jeśli kąt nie byłby zbyt duży). Minusem byłoby pewnie dość brzydkie wystawanie szyn fotela w powietrze.
nie oglądałem jak to jest w Giulii, ale w 159 i Giulietcie przednia część fotela trzymała się na takich hakach, żadnych śrub - więc nie podniósłbyś. nie chce mi się iść do garażu sprawdzić, na 99% w Giulii będzie tak samo, tylko 2 śruby z tyłu.
aktywny tempomat dokłada się za grosze samemu - nawet w pakiecie/wersji, jednak za niego sobie liczą słono - jako opcja to już masakra 5200zł - musiałbym na głowę upaść żeby tyle zapłacić - warte max 500zł bo wszystko jest na pokładzie - daliby za tyle to każdy prawie by kupił i zarobili by tyle samo.
Tapicerować nie będę bo to w mojej ocenie przesyt formy nad treścią ale jest to jakaś alternatywa.
Problemem jest brak elastyczności w opcjach doposażenia Alfy. Idealnym byłaby beżowa tapicerka z beżowymi plastikami w sportowych siedzeniach z zachowaniem czarnej wykładziny pod nogami - coś jak w Mercedesie.
Ciekawie wygląda czerwona skóra ale ta przy codziennym użytkowaniu z czasem może być zbyt mecząca - przynajmniej dla mnie.
A jeszcze pytanie - czy z waszej wiedzy skóra w opcji Luxuary jest inna (lepsza) niż skóra do foteli sportowych, czy to ten sam materiał?
Nie no kurde to jest jednak dramat. Auto za Tyle pieniędzy niby exclusive A nie można go doposazyc jak się chce, bo co? Wiadomo że to auto kupuje ludzie bardziej świadomi motoryzacyjne i mogą mieć większe potrzeby w tym zakresie, to warto by dac im choć taka szansę doposazenia.