Powiedzcie, dlaczego wstrzymali produkcje 159-tki. Z tego co czytałem następca ma pojawić sie dopiero w 2014 sedan a 2015 kombi.
Printable View
Powiedzcie, dlaczego wstrzymali produkcje 159-tki. Z tego co czytałem następca ma pojawić sie dopiero w 2014 sedan a 2015 kombi.
witam
od kilku tyg jeżdzę 159 TBi - spala mi 11,8 średnio. przy jeździe mieszanej, auto nowe z salonu, uważam że nie ma szans zejsć do 8 litrów, przejechałem 3500 km,
Nie wstrzymali tylko zakończyli. Teraz w tej fabryce robią Pande :)
Co do bialej tbi sw to zobacz sobie na otomoto.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-spo...C17767190.html
Zapewniem Cię, że da się zejść poniżej 8 litrów, oczywiście w trasie, i wymaga to sporego samozaparcia, co przy tym silniku nie jest łatwe ;)
Mi pierwszy raz udało się zejść poniżej 8 litrów dopiero po przekroczeniu 6 tys przebiegu. W sumie do tej pory pięciokrotnie uzyskałem spalanie poniżej 8 litrów. Rekord to 7,22 l/100 km (komputer pokazał spalanie 6,6).
W dupach się w polskich salonach poprzewracało!
Z tym Ti to bym się tak nie napalał, bo twardsze zawieszenie + 19" na nasze drogi pewnie nie będzie niczym przyjemnym.
Ciekawa jest opcja sport-plus na 18" i jedzie to w porównaniu do 156 MEGA KOMFORTOWO przy dobrym kompromisie wyglądu!
ADF Wrocław miał jakiś czas temu cos takiego (też na bi-xenonie i też sport plus):
http://www.forum.alfaholicy.org/
Później samochód poszedł na demo.
Cena była wyjściowo 108. Ciekawe czy ktoś kupił i za ile... Chciałem na ciemnych, satynowych alusach + zimówki, ale mają widocznie tylu Klientów, że propozycję odrzucili. Kredyt 7% na 40-miesięcy to też lekka przesada wg. mnie.
Decyduj się czym prędzej, bo podobno teraz znacznie wzrosło zainteresowanie 159 :)
Nam się udało wyrwać jeszcze ostatnią czerwoną 159. Brakuje jej niestety beżowych skór, no ale cóż... :) Trzeba było brać co jest
Dziwna ta 159 ze zdjęcia. Progi i felgi ma od ti(pod koniec w pakiecie ti montowali już właśnie 18" turbiny), ale znaczków ti nie widać :)
To nie jest wersja Ti, ale prawdopodobnie:
- Sportplus z opcją 926 (tj. spojlery jak w Ti) i felgami 18"
- Sporttech z felgami 18" (tutaj wersja na 17" felgach)
chyba nie trzeba nikogo uświadamiać, które felgi to wersja TI/ Ta biała to 18-calowe felgi z katalogu. Bi-ksenon to dodatkowe udziwnienie tej wersji. TI jest dodatkowo niższa, czyli twardsza
Co ile powinien byc serwis (olej, filtry itd.) i ile średnio za niego sobie w Alfie życzą?