Tak jak pisałem, zrobiłem na nich około 20kkm. Żadnych bąbli, baniek, itp. nie stwierdziłem, ale przygód też nie pamiętam, poza paroma większymi dziurami.
Printable View
Ok. Dzięki.
Nosze sie juz od kilku tygodni z zakupem zimowek do mojej 159tki. Najchetniej kupilbym 205/60 ale wg tabeli z instrukcji obslugi nie maja homologacji do mojej wersji silnikowej? Pytam, poniewaz slyszalem rozne opinie a najciekawsze w serwisie Boltowicza, gdzie kilkukrotnie mnie przelaczano aby wreszcie ktos mogl sie wypowiedziec. Zaczelo sie od dopuszczalnych 205 a skonczylo na indeksie predkosci W wiec postanowilem sie pozegnac i rozlaczyc, gdyz moje pytanie dotyczylo tego czy dopuszczalny jest indeks H w zimowkach (nie mialem w danym momencie mozliwosci siegniecia do instrukcji, gdzie wspomina sie o H zima) :)
Generalnie chodzi mi o to czy jesli zalozylbym 205/60 zamiast 215/55 to ubezpieczyciel, w razie niechcianej przygody, moglby odmowic wyplaty odszkodowania?
Mógłby. Byłą już o tym mowa w podobnym tematach wielokrotnie.
dzieki za odpowiedz, a co byscie wybrali bo zastanawiam sie nad dwoma kompletami:
Nokian WR A3
Vredestein Wintrac Extreme
?
A przeglądałeś jakieś testy ?
Wlasnie ciezko cokolwiek sensownego znalezc. Stad pytanie do Was czy nie mieliscie stycznosci przynajmniej z Vredestein, gdyz A3 sa nowoscia zastepujaca G2.
gdyz WR A3 nie ma w ogole opinii :)
Ale wszystkie pozostałe WR mają ocenę w okolicach 4.