Czyli ten, który mam zainstalowany w aucie niekoniecznie musi byc uszkodzony, tylko po prostu nie pasuje i dlatego auto nie pracuje tak jak powinno i wywale błędy?
Printable View
Czyli ten, który mam zainstalowany w aucie niekoniecznie musi byc uszkodzony, tylko po prostu nie pasuje i dlatego auto nie pracuje tak jak powinno i wywale błędy?
ja już mam drugiego 1.8 TS i tam zawsze był przepływomierz... 019. parę postów wcześniej pisałem czym go zastąpiłem.
Ok, a gdzie kupiłeś tą przepływke od saaba? bo na allegro to za 100pln bosha nie widać.
kupywałem na allegro od prywatnej osoby. Nie ze sklepu.
to była przepływka od Saaba/Terrano/Primery
No tak mam taki silnik czyli mniemam że będzie pasować ;).
Jeśli komuś może to pomóc to miałem tz. mam przepływkę bosch'a o nr. 0 280 218 019. Silnik 1.8TS 2000r (czyli 144 konna wersja), miał problem z wkręcaniem się do czerwonego pola - 5000rpm i dalej nie chciał, tak jakby kończyły się obroty w dieslu. Po odpięciu przepływki było ok ale straszenie falowały obroty, no więc przed chwilą wymieniłem wkładkę (orginalnie była z końcówką 030) na wkładkę od Mercedesa 3.2 z końcówką bodajże 027 i po podłączeniu wszystko jest ok. Jest jeden minus - kostka się nie ma za co "złapać" bo różnią się w mietku są inne, w wolnej chwili jakoś to ogarnę. Jeśli ktoś jest zainteresowany numerami jakie są to podam je bez najmniejszego problemu :)
juz mi sie wszystko myli z tymi przeplywkami , muszę i siebie wymienić w 147 1,6 16 v 120 KM mam takie założone 0 281 002 309 , założyłem tam wkład z 156 1,9 JTD 8v 115 , chodzi całkiem inaczej ( lepiej ) , natomiast 156 zauważalnie zrobiła się zamulona , jesli dobrze wszystko rozumiem to musze kupic jakikolwiek wklad z numerami
- Bosch: F 00C 2G2 030
- Bosch: F 00C 2G2 033
- Bosch: F 00C 2G2 044
bo to wszystko to samo , proszę o potwierdzenie mojej teorii , mójbłąd do któregosię przyznaje to to ze nie odpisałemnumerów z wkładek przed zamienieniem ich .
jednakże teraz mam dzień wolnego od pracy i mogę poszukać nowej , a ktoś może wie i może mi odpowiedzieć czy te wkładki w/w to dokładnie to samo tak na 100 %
Mój post pare stron wcześniejCytat:
Do mojego Spidera 1.8 16V TS (fabryczna przepływka 0 280 218 019 z wkładką F 00C 2G2 030) kupiłem przepływomierz o numerze 0 281 002 207 z wkładką F 00C 2G2 033 (Terrano, Saab, Nissan Primera) Różnica jest taka, że wkładka F 00C 2G2 033 nie posiada termistora, ale ma 5 pinów. Wystarczyło wyjąc termistor ze starej przepływki i włożyć do nowej. 15 sekund roboty. Zero lutowania, wystarczy zacisnąć (fabrycznie też jest zaciskane). Bez termistora wyskakuje marchewa i błąd czujnika temperatury.
dobrze rozumiem ale skąd pewność ze mój termistor jest sprawny , nie znam sie na elektronice , może masz jakaś fotkę jak zmienić ten termistor żeby nie uszkodzić go przy okazji