to okolice Michałowic ... Nie jest tak daleko ...
Printable View
to okolice Michałowic ... Nie jest tak daleko ...
Jak wpisałem te pielgrzymowice w mapy googla to mi je wywaliło gdzieś koło Jastrzębia Zdroju:D ale jak zaraz za Krakowem to ok. A masz do niego jakiś numer albo coś, bo nie mogę go znaleźć.
Cześć wszystkim.
Jestem nowym posiadaczem AR 166, dodam że to pierwszy mój samochód tej stajni. Tutaj też jestem nowy (w sensie, że na forum) więc cześć, cześć :)
Czytałem troszkę o serwisach, które tu polecacie, a w najbliższym czasie chciałbym zrobić u siebie wymianę rozrządu. Wydaje mi się, że podjadę do serwisu na Saskiej (raz, że dobre w większości opinie, dwa że mnie to po drodze do tyrki). Czy jest ktoś w stanie napisać mi na jaki koszt powinienem się przygotować podczas takiej operacji? Dodam, że chodzi o silnik 3.0 V6 24v.
Chodzi mi o kwoty naprawdę orientacyjne lub ewentualnie o polecenie jakiegoś innego serwisu.
Czekam na info.
Pozdr.
Niestety rozrząd w busso do tanich nie należy. Chodzi mi po głowie przedział cenowy 1500-2000. Same częsci to około tysiąca. Do tego nie każdy ci to zrobi bo nie każdy ma blokady. Z tego co pamiętam to saska krzyczała za montaż na blokadach 800 zł bez blokad 600 - ale to było koło 3 lata temu wiec mogło się coś zmienić. Ja bym się bez blokad nie decydował.
tysiak na części to są te okolice (2 rolki, pasek, pompa, napinacz)
blokady kosztują 200 pln :) dla chętnych nic trudnego, tylko roboty dużo bo dolot trzeba cały sciągnąć żeby zdjąć dekiel tylnej głowicy i dostać się do wałków.
W
Witajcie. Dzięki za odpowiedzi.
W cenach kompletnego rozrządu orientowałem się już trochę i jest mniej więcej tak jak piszecie. Zależy od źródła, ale ceny faktycznie oscylują w kwotach zbliżonych do 1k pln.
Co do ryzyka robocizny bez blokad to jest ono dla mnie zbyt duże i nie zaryzykuje ewentualnego późniejszego remontu silnika.
Powiedzcie mi jeszcze, jeżeli któryś z Was miał doświadczenie z tym serwisem, czy można u nich liczyć na fachową obsługę? (czytałem opinie, ale większość jest dość odległych w czasie). Był ktoś tam ostatnio, można im zaufać?
pzdr
Można im zaufać, dobry warszat, ale tani to oni nie są.
No dobra dzięki, mam już punkt zaczepienia.
A czy znacie jakąś alternatywę? Co by tu na jakości usług nie stracić i przy okazji zatrzymać kilka groszy w kieszeni? Pytam oczywiście o serwisy na terenie Krakowa.
u mnie (2.5) Saska robiła rozrząd ze 4 razy już i auto jeździ dobrze :D
No to coraz więcej "za" dla Panów z Saskiej. Dzięki za opinie.