Kiedyś jechałem chwilę z 159 Q4 2.4 na DK5 Poznań - Wrocław. Ładnie to idzie ;).
Printable View
No tak, na trasie leci pieknie- wyprzedzanie to chwila moment i zapominasz o temacie. Na autostradzie przyspieszenie od 150km/h tez wyglada fajnie.
Ale dieslem sie nie poscigasz spod swiatel...
Kazdy mysli, ze jak 200 koni to do setki leci w 6 sekund- a tu doopa i trzeba sie glupio tlumaczyc :P
Nie narzekam- mowie tylko ze masa i stosunkowo niski zakres obrotow zabijaja osiagi do pierwszej setki :P Potem jest odjazd :)
Auto sprawia wiele radosci.
Jesli ktos mysli, ze kupujac Alfe 2.4 bedzie mistrzem prostej to moze sie pomylic- tyle.
no i 2.4 jak na diesla ładnie chodzi. Dźwięk na pewno lepszy niż 1.9
Bo mniej pali. Jest jakiś inny powód zakupu diesla? ;)
No, może być jeszcze dostęp do lewego paliwa :D.
ale się burza zrobiła, a ja mam i diesla i i LPG i obydwa dają radę, świadomie wybrałem, ale też świadom jestem ich niedostatków/zwłaszcza diesla/ A Maserati będzie w gazie, tylko jeszcze kilka dukatów odłożę ;) Ten silnik 3.2 w Brerze, o której jest temat, otrzyma drugie życie/w kwestii zbywalności/, kiedy pojawią się dedykowane instalacje LPG, nie trzeba być w tym miejscu Nostradamusem!
ale już są instalacje LPG które funkcjonują przy bezpośrednim wtrysku. Ich koszt to około 7 tys zł. Trzeba na prawdę robić sporo km żeby to się zwróciło ponieważ te instalacje korzystają jednocześnie z BP jak i LPG w celu chłodzenia wtrysków BP.