Wziąłbym coś z przedziału 74-77 Ah
Printable View
Wziąłbym coś z przedziału 74-77 Ah
Jaki sprawdzony akumulator do silnika 2.4 polecacie? Oczywiście taki sprawdzony co to i się zmieści w środku i wytrzyma ze 3 zimy.
No właśnie MagnettiMarelli... mam ten oryginalny aku w swojej Belli i przy silniku 1.9 JTDm moc rozruchową ma [uwaga]... 450A i pojemność 70Ah i też szukam obecnie jakiegoś dobrego na wymianę, bo przy tej łagodnej zimie, która była kilka razy unieruchomił moją "Romkę" ;) przez co musiałem go doładowywać. Nie wiem kto wpakował tam taki mały aku, idąc tropem, że jest oryginalny można wnioskować, że jest tam od samego początku (fabrycznie by taki mały dali?), ale zważywszy, że auto w tym roku będzie miało dziesięciolecie ;) nie sądzę, żeby oryginał i to tak mały tyle wytrzymał :blink:. Co prawda dopiero w ubiegłym roku auto zmieniło "narodowość" i dopiero od wtedy zaczęło jeździć po naszych "pięknych" drogach.
Czy to 700A rozruchu to faktycznie minimum jakie powinno być przy takim silniku czy jednak jest to wartość podana trochę na wyrost?
Dorzucę swoje trzy grosze ;)
Ze swojego doświadczenia mogę zdecydowanie odradzić akumulatory bosch/varta (to jedno i to samo z tej samej fabryki). Miałem zakupione w podobnym okresie bosch s5 77Ah do vectry B, bosch s4 72Ah do Signuma i s4 44Ah do corsy B. Wszystkie padały w przedziale 2 do 3 lat i wszystkie zdecydowanie osłabły po pierwszym roku co objawiało się słabszym kręceniem rozrusznika, a później lekkim przygasaniem kontrolek przy odpalaniu. Takie same doświadczenie z tymi akumulatorami ma 3 moich znajomych więc nie wydaje mi się to przypadkiem. Po wymianie kilu elementów w układzie paliwowym vectry potrzebowałem dłużej pokręcić rozrusznikiem i aku wytrzymał max 50 s przerywanego kręcenia przy letnich temperaturach zewnętrznych. Jako, że mam garaż to co jakiś czas podłączę aku do prostownika (dobrego automata), a mimo to nie zachowały sensownej żywotności. Wszystkie te akumulatory dość szybko zjechały z napięcia 12,6 V (nówka) na 12,4 V przy pełnym naładowaniu i bez obciążenia (odłączone od instalacji samochodu). W signumie żyje ostatkiem sił, tzn. ledwo daje rade odpalić przy ujemnych temperaturach, a tak sig jak i VB robiły większe trasy i alternatory są na 100% sprawne.
Wcześniej miałem kilkanaście lat inną Vb, a między czasie jeszcze jedną gdzie sprawdzały mi się akumulatory centra futura (min. 5 lat), natomiast padały podobnie jak bosch centry plus (zgłaszając pod koniec gwarancji na reklamacje nie została ona uznana - podobno taka reakcja serwisu to norma w Centrze). Obecnie w 9 mam od kilku miesięcy exide premium 77 Ah (czyli odpowiednik Futury) i póki co nie mam do niego zastrzeżeń (z czasem się okaże co jest warta ;)).
Kolego proponuję i z gwarancją. Skoro wytrzymał to chyba dobry. A 7 lat użytku bez problemowego to chyba wystarcza!!!
Poza tym wiem, że oni coś podają w innych parametrach.
Na moim fabrycznym Magnetti prąd rozruchowy był podany wg normy IEC więc te 450 A to odpowiednik 640 A dla normy EN w której jest podana zdecydowana większość oferowanych akumulatorów, czyli nie jest źle :)
Przykładowy przelicznik różnych norm:
Faktycznie na aku widać w nawiasie, że wartość jest podana w IEC, także wychodzi na to, że to jednak 640 A. Dziwne trochę, że skoro rozruch podawany jest w jakiejś konkretnej jednostce (np. amperach) to według jednej normy 640 A to 640 A, a według innej już 450A http://www.forum.alfaholicy.org/imag...lies/blink.gif
To trochę tak jakby np. prąd o napięciu 230 V w Polsce miał 230 V, a we Włoszech 150 V :confused:
Pany a taki akumulator bosch silver s5 77AH 780A Wejdzie pod maskę 159 2.4 jtdm ? ;) Ma dobrą cenę i mam nadzieję, wystarczającą pojemnosć / rozruch ? ;) Wg katalogu boscha, wejdzie, ale wolę się upewnić :) Wymiary szer 175 wys 190 dług 278 Obecnie mam o wysokości 175, czy te 1.5 cm zrobi różnicę? Wydaje mi się że akumulator dość nsko siedzi i powinno grac
Wejdzie mam taki sam w 1.9:)i sprawuje się bardzo dobrze.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka