A to akurat mnie zaciekawilo - ja mam dwa kluczyki i obydwa to 3 przyciskowe piloty z tym, że niestety ale nie mam karty kodów. :(
W każdej tak było ze tylko jeden pilot ?
Czyżby ktoś sobie zamówił ekstra pilota do mojej ?
Printable View
Ja też mam dwa kluczyki z przyciskami (no i kartę kodową). Wydaje mi się, że w starszych rocznikach dawali dwa "pełne" kluczyki, a później (od 2002 czy 2003) jeden z przyciskami, a drugi bez. Ale mogę się mylić.
---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:39 ----------
A jeśli chodzi o tą Alfę z Płocka - dla mnie cena jest podejrzanie niska. Za 147 w takim stanie i z takim wyposażeniem w Niemczech trzeba zapłacić sporo więcej, a tutaj przecież ktoś musi jeszcze na sprzedaży zarobić. Ja byłbym czujny. Zresztą, przy kupnie używanego samochodu zawsze trzeba być czujnym (truizmy górą!).
A tą z Płocka ktoś widział http://allegro.pl/alfa-romeo-147-1-6...713162331.html ?
i tu cena, jak na typowego handlarza za niska w odniesieniu do stanu (na fotkach) wyposażenia no i przede wszystkim przebiegu ;)
BARDZO uważaj na takie oferty. Typowe odpicowane wydmuszki od handlarza z doświadczeniem. To właśnie w takich przypadkach wychodzą później trociny w skrzyniach biegów itp. Ja sobie kiedyś postawiłem zasadę, której się trzymam - samochodu od handlarza nie kupię, chyba że będę w 100% pewien historii pojazdu (co jest niemal niemożliwe). Sam prawie rok szukałem samochodu, oglądałem ich dziesiątki i wniosek był zawsze jeden: handlarz to handlarz, choćby nie wiem ile plaku wlał do sprzedawanego trupa.
Jeszcze jedna rzecz przykuła moją uwagę - kontrolka spalonej żarówki. U mnie tak było przez jakiś czas, że Alfa paliła jedną żarówkę za drugą i wymagało to naprawy elektryki. Jeżeli handlarzowi nie chcę się wymienić żarówki na nową (około 20pln) to może coś być nie tak.
To szukaj w ogłoszeniach osób prywatnych i przejrzyj dział "Bazar" na forum. Nie licz, że powiemy, że 147 w wypasie, z małym przebiegiem i perfekcyjnym stanie za 13 tysięcy to oferta miesiąca. Nie ma nic za darmo, a handlarz to nie organizacja charytatywna.
Nic Ci na to niestety nie poradzę, kupno dobrego używanego samochodu to nie jest łatwe zadanie. Szybko i pewnie to tylko w salonie, a i to nie zawsze. Tak jak napisał sebott - skup się na ofertach osób prywatnych, które danym samochodem jeżdżą. I niech to też nie będą "okazje" od kogoś, kto poprzednio kupił ten samochód trzy miesiące temu. Dużo szczęścia w poszukiwaniach życzę, bo najprościej jest niestety kupić odpicowanego trupa, po którym będziesz opowiadał innym jaka to Alfa jest awaryjna ;) To samo się tyczy każdej innej marki.