no moda trzeba zrobic na 200 km
Printable View
no moda trzeba zrobic na 200 km
jak pisałem wcześniej będę miał okazję pojeździć QV i odszczekuję brak charakteru w Julce ;) Faktycznie QV ma moc! Nie jest to może wariat jak GTV czy GTA (147/156) ale jest czym pojeździć. Auto przyklejone na każdym zakręcie. Silnik ładnie ciągnie już od dołu i na dodatek egzemplarz który miałem przyjemność ujeżdzać przez pół dnia był w kolorze 8C !!! obłedny lakier! :) Taką Julkę chętnie bym przytulił...
Gratuluję!Faktycznie,wg kolegi,warto dołożyć parę tysi za QV? Jak,rzeczywiście lata,dużo lepiej od 170km,którą miałem okazję jeżdzić,to szacun.Proszę,o garść szczegółów.Jak zbiera się z dołu i czy,nie przeszkadzają niskie obroty,chodzi o kręcenie do 5tys,-5,5,to mnie wnerwiało w cywilnej Julce.Jak,spalanie,wyszło,dużo,ponad 10l.?
szczerze nie sprawdzałem spalania ;) więc tu nie pomogę. Co do porównania między TB a QV to oczywiście różnicę tych kilkudziesięciu koni czuć ale przede wszystkim moment w QV jest znacznie większy i to dostępny relatywnie nisko miałem wrażenie, że przy 1500 -2000 jest już solidna porcja momentu dostępna. Brakuje oczywiście obrotów w okolicach 7tyś, ale nie oczekujmy do R4 jakiś sepktakularnych górnych granic obrotów. W pozycji N auto jeździ podobnie do TB, dopiero pokazuje pazurki w trybie D i tu się zaczyna zabawa :) systemy elektroniczne bardzo nie przeszkadzają, nawet po szutrze dało się poślizgać ;) elektroniczna szpera daje bardzo dużo szczególnie przy ciasnych nawrotach. Jedyne co mi przeszkadzało to pozycja za kierownicą...fotele w QV powinny być nieco niżej osadzone no i trzymanie boczne foteli też nie jest rewelacyjne no i druga rzecz to dzwięk wydechu..a właściwie jego brak. Niby dwie rury wystają na pupie to jednak nie wydobywa się stamtąd żaden przyjemny dla ucha dzwięk a przydało by się trochę "buczenia" i strzałów przy hamowaniu silnikiem :) co dodałoby trochę wariactwa temu bądź co bądź najszybszemu (po 4C) obecnie produkowanemu modelowi Alfa Romeo. Ogólnie autko bardzo fajne i jeżeli kupowałbym Julkę to na pewno nastawiałbym się na QV bo to taka namiastka GTA :)
Dzięki,za info! Z wydechem,to ,można coś nie coś zmienić. Fotele faktycznie, nie za ostre.Jakoś,lepiej,podeszły mnie w Mito. W sumie,masz rację,jak kupować to tylko QV,wtedy nie będzie rozczarowania dla ludków,którzy lubią pośmigać.
Wydech przy tych silnikach nie pomoże, chyba że wszystko byś wywalił i wstawił przelotowy :).
Czyli,trzeba się pogodzić i pomykać anonimowo.
moim zdaniem da się coś wyciągnąć z tego wydechu. Nie mniej jednak nie jest to element który by dyskwalifikował QV jedynie lepszy wydech podniesie jeszcze walory Julki :)
Niby 4C źle nie brzmi, ale ja myślę, że stado inżynierów nad tym siedziało...