-
Jesli chodzi o diesla z dużym przebiegiem to mam dobre doświadczenia gdyż od ponad 2 lat jeżdżę fiatem 1.9 JTD 105 km i w tym momencie mam 310 tys przebiegu i póki co bez wymiany nawet sprzęgła wrysków itp:) Chodzi mi gł jak wygląda sprawa zawieszenia w 156. Ile kosztuje komplet i jak długo wystarcza? Bo tu jest zawieszenie wilelo-wachaczowe??
-
-
Na koniec mam jeszcze jedno pytanie czy 1.9 jtd 115 km ma zwykłe wtryski czy pompo-wtryski?
-
W alfach nigdy nie było pompo-wtrysków.
-
Uzupełnię odpowiedz poprzednika - w alfie jest common rail.
-
Cytat:
Napisał
Marcin_M
1200 pln na 50000km.
:) moze w Łodzi, we Wrocławiu na 30000:) ilość kostki, torowisk i dziur w jezdniach masakruje zawiasy:)
-
Cytat:
Napisał
KRS
moze w Łodzi
No coś tam dłubali jak jechałem na zlot do Sielpi, więc może trochę stan dróg się poprawił :D
-
Jakiś czas temu zakupiłem Alfę jak w temacie... Kończy się zima i czeka mnie zakup nowego ogumienia letniego. Mam na ten cel około 1200 zł. Opony to 205/55R16. Sprawdzałem już tutaj Dunlopy (uchodzą za tanie) http://www.skapiec.pl/site/cat/2100/..._0_0_0_0_0_0_0 ale trochę drogo wychodzą ;/ Jaką markę opłaca się teraz kupować?
-
masz 1200.... 4 razy 268 albo 4 razy 280 to jest mniej niż 1200... :)
dobrych opon niżej 200 nie kupisz. Jak chcesz dobre opony ale nieco tansze, kup Barum Bravuris. To naprawde dobre opony.
-
ja właśnie zastanawiam się nad kupnem alfy. To będzie mój drugi samochód. Teraz jeżdżę meganką (wiem, wiem;(). Sprowadziłem ją z Niemiec 4 lata temu i do dnia dzisiejszego rzeczywiście nie musiałem nic naprawiać, więc jestem zadowolony. Jednak alfa jest marzeniem;)