jeśli mogę coś Ci (duke75) doradzić
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ygyr3.html
Printable View
jeśli mogę coś Ci (duke75) doradzić
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ygyr3.html
Znasz auto?
Witam powoli czas się rozstać z 147 i przejść w Guilleta i żona znalazła takiego wynalazka: http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#3046e0e03f nie mogłem znaleźć auta czy było opisywane w wątku. Inna alfa podobna ale bez ciemnych szyb i z 2012 roku jest też w Krakowie i ona była opisywana... Może ktoś oglądał tą moją... Interesuje mnie najbardziej z powodu wystawienia faktury Vat23. Ponieważ auto jest z 2011 roku to nie spodziewam się igły, nówka stan ale mam 300km do Krakowa i aż tak dużo wolnego czasu nie mam aby cały dzień zmarnować :-) Dzięki z góry za jakieś podpowiedzi
Jakbym się nie uczył to bym ją obejrzał
poflotówka z orlenu z przebiegiem ok 300 tkm -
tu masz oryginalne ogłoszenie
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ydYvj.html
Pany, kupie Giuliette 1.4, 1750 tbi, najchetniej qv, do 40 tys netto, jakby ktos cos mial ciekawego zapraaszam
wolnemiasto dzięki za info wszystko jasne... przebitka nie zła patrząc nawet na doprowadzenie auta do stanu porządnego...
moja skromna rada- szukanie Julki poniżej 35 ty to proszenie się o kłopoty- masz przykład powyżej. Nikt mi nie powie że to autko nawet jak było serwisowane zgodnie ze sztuką nie nosi śladów zużycia - zapewne nosi i to spore.
tu masz
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#a3b52f2855
masz trochę daleko ale ja też miałem daleko - 47 000 brutto to 38 z kawałkiem netto. przebieg 133000 nie aż taki duży.
Poproś o historię serwisową - skoro jeden właściciel to muszą mieć. Jak nie to niech podadzą gdzie był serwisowany. Poproś o skan dowodu rejestracyjnego. Serwis alfy jest trochę upośledzony, bo gdy robisz przegląd w jednym serwisie w innym już nie mają informacji w systemie.
Zapytaj czy sprawdzali go miernikiem lakieru - nie bój się pytać - jak mają coś do ukrycia to zazwyczaj odpowiadają gburowato (taki styl handlarzy oszustów) Nie wierz, że nie badali go miernikiem.
i jeszcze jedno - jakiego masz ducata? ja zbieram na 999
Jeśli historia będzie ok, to umów się na przegląd przedsprzedażowy w serwisie ASO - koszt to 200-400 zł. Nie musisz sam jechać. Ja to zrobiłem"zdalnie"
Może podadzą Ci nr tel do poprzedniego właścicela - jeśli tak to zadzwoń i pogadaj co było robione, gdzie i kiedy. Mi podali, zadzwoniłem
jakiego masz ducata? ja zbieram na 999
To było do mnie, mam nadzieję :)Załącznik 189944 i jeszcze to ostatnie po lewej: Załącznik 189945
Pytałeś o Ducato czy Ducati ? :) Niepotrzebnie się wypuściłem :)
kiedy ja się dorobie takiej kolekcji to nie mam pojęcia...
jak dotąd zamiast kolekcjonować, to co roku zmieniam praktycznie ;D
stan wizualny idealny - jasne!!:D
albo mam coś ze wzrokiem albo to auto ma różne kolory poszczególnych elementów po obu stronach - kameleon.
Co do serwisu - nie jest ataki upośledzony - dzwoniłem do ASO alfy w Krakowie Tarnowie i Lublinie po podaniu VIN wiedzieli o wszystkich moich wizytach w ASO i co było robione.
taka troche kolorowa....
- - - Updated - - -
Załącznik 189950Załącznik 189951Załącznik 189952 ja tam tez troche mam podobne zainteresowanie ;)
Albo taki fachowiec to malował ;)
- - - Updated - - -
Dwa rozne charaktery
Jeśli to ma byc podstawowe auto w rodzinie to tylko Delta, jest ogromna i komfortowa bez względu na rozmiar kół ;)
Fotele bardzo wygodne w trasach, swietne auto i przy tym przykuwa wzrok, jeszcze po zakończeniu produkcji ludzie pytali mnie co to za auto ;D
A julka jest niesamowita w prowadzeniu, narwana,twarda i agresywna no i malo miejsca w dtugim rzedzie i maly bagażnik.
Ja nie mam rodziny wiec tylko julka dla mnie istnieje, ale do delty mam straszny sentyment ;)
Witam,
Jestem nowy na forum, powoli szykuję się do kupna Giulietty. Do wydania mam coś w granicach 35-40 tyś, ze względu na dojazd do pracy w warunkach miejskich i staniu w korkach, myślę że najrozsądniejszą opcją będzie 1.4 120 KM. Mam jednak kilka pytań:
- czy wersja 1.4 170 KM pali zdecydowanie więcej niż 120 KM ?
- czy jest sens pchać się w szukanie egzemplarza z nawigacją, czy lepiej dać sobie spokój ? Z tego co wyczytałem nawigacja jest kiepska, ale czy ekran wyświetla jeszcze jakieś inne informacje dotyczące auta, których nie jestem w stanie wyświetlić na komputerze pokładowym ? Jakoś sam 'ekran' monochromatyczny' w radiu mnie nie przekonuje.
Dzięki za pomoc.
Też słyszałem,że nawigacja w 159 jest kiepska a kupiłem i uważam,że jest OK. Tak to jest z obiegowymi opiniami.
- no nie wiem, jeśli masz nowszy telefon to Rysiek lub Yanosik załatwia sprawę z nawigacją.
- dodatkowo działa jako kamera nagrywająca trasę.
Witam,
koledzy wie ktoś coś może o tym samochodziku?
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#020453b8e4
Malowany był tylko zderzak z tyłu - info od sprzedającego.
Pozdrawiam
Wnętrze przed liftem, więc to chyba nie jest rocznik 2014. Zresztą w jednym miejscu aukcji jest 2014, w innym 2013
Na wyprzedaży rocznika 2015 120-konną Giuliettę w wersji Distinctive można było kupić poniżej 70.000 PLN, więc w mojej opinii cena z aukcji mało atrakcyjna
w ogłoszeniu wyraźnie napisane prod. 2013 wypas naprawdę spory, więc za ok 60 tyś to uczciwa oferta o i le auto bezwypadkowe.
Zderzak z przodu też raczej nie przez fabrykę składany - krzywo jak cholera.
Poproś sprzedającego o zdjęcia boku kierownicy, będzie widać czy są dziury po ściąganiu poduszki. Jeżeli tak, to pewnie bita przodem.
Nie jestem pewien, czy to okazja - ja za podobną sumę wyjechałem moją z salonu, z zerowym przebiegiem i ponad roczną gwarancją.
Zgodzę się że 63 tyś to za dużo woła ale myślę że gdzieś w granicach 60 tyś można ją wziąć a to raczej rozsądna cena. Nie zależy mi na po liftowej bo ten tablet mnie jakoś nie przekonuje i jest mi zbędny.
Przód wygląda właśnie jakby był robiony ale po zdjęciach ciężko wnioski wyciągnąć.
raczej w masce jeden z kołków regulacyjnych nierówno siedzi- naprawdę Julka nie grzeszy dokładnością montażu- odstające drzwi klapki paliwa nierówno spasowane zderzaki to raczej norma we włoszczyźnie. Naprawdę porządne wyposażenie i za jakieś 60 - 62 spokojnie o ile naprawdę bezwypadek.
looknij na moje - łączenie błotnika ze zderzakiem- tak było od początku - auto 1000% nie miało żadnej przygody
Załącznik 190342
Włosi już tak mają nie przejmują się robotą ;) Warto by ją obejrzeć tylko że mam ponad 300 km ...
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yfczF.html
Przejeżdżałem niedaleko i rzuciłem okiem. Plusy:
- cena
- przebieg wydaje się wiarygodny
- wnętrze nawet nieźle wygląda jak na ten przebieg(wytarta kierownica i gałka biegów, reszta ok), nie palone
- lakier znośny, była robiona polerka
- prawie nowe opony (2014) i hamulce (przynajmniej tarcze)
- felgi niepoobdzierane
- silnik odpala od dotknięcia i pracuje równo (aczkolwiek coś delikatnie stuka na wolnych obrotach, może być mina)
- brak widocznych wycieków
- pomiar lakieru (co prawda po łebkach) nic szczególnego nie pokazał (jedynie chyba tylny lewy błotnik coś ok 190, reszta 130-160)
- kpl kluczyków, papiren.
Minusy:
- poflotówka więc interwały olejowe pewno spore
- licząc średnio auto robiło ok 180-200km dziennie. W sumie dla mnie to plus :)
- wnętrze czyszczone prawdopodobnie tornadorem i trochę płynu dostało się pod szybkę radia. Widać brzydki zaciek
- wspomniane stuki w silniku
- fotel kierowcy wymaga poprawki - w oparciu coś się takiego porobiło i gdy wsiadasz/wysiadasz to przeskakuje jakiś duży plastik
- lekko zmatowiałe lampy
- drzwi pracują dość ciężko (wszystkie) ale nie mam porównania
- na masce brakuje dwóch przednich grzybków (odbojników czy coś) a miejsca po nich wyglądają jakby ktoś je na siłę wyrywał. Dziwne.
Przejechać się nie miałem czasu więc nie wiem jak pracuje zawias i silnik pod obciążeniem. Wygląd ogólny ok.
Za 20 koła można by myśleć, za 35 niech się oszust buja.
Może ktoś coś o tej wie:
http://allegro.pl/show_item.php?item...387#5ce9a4451f
Zbiorniczek płynu chłodniczego wygląda dość przerażająco - powinien być przezroczysty z różowym płynem w środku (no, kolor może być różny, ale oryginalny Paraflu jest różowy).
że tak powiem była w necie afera z cofniętymi licznikami w tych samochodach około 2 miesięcy temu
Dlaczego w ogłoszeniu nie ma przebiegu? przebieg- do uzgodnienia:D
dodatkowo zabrał VIN :D
ja bym brał- w sumie igła!!
Stukający silnik połamane fotele, zalane podczas intensywnego prania chemią wnętrze to detale.