Myślałem że to jest ze sobą jakoś powiązane. Może ktoś będzie miał jakiś pomysł co z tym zrobić :)
Printable View
Myślałem że to jest ze sobą jakoś powiązane. Może ktoś będzie miał jakiś pomysł co z tym zrobić :)
Coś się zjebalo... Jak nikt nie będzie miał pomysłu to ASO... Niech się bawią, na gwarancji auto. Niby pierdoła ale niech jest...
Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
mnie wkurza że w MY 2017 nie pokazuje ustawień radia - stacji na wyświetlaczu zegarów
Darek wygląd naszych Julek wynagrodzi nam wszystkie niedoskonałości :)
Jak na gwarancji to melduj się w ASO od razu ! Niby bzdura, ale ja np. bardzo lubię autko witające i żegnające :D
Jutro na 18 jestem umówiony. Zobaczymy co tam się porobiło i czy naprawieą...
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Czyli tak jak mówiłem na początku: pierwsze autko w serwisie ;) Dobrze że problem rozwiązany :)
Ha ha no tak :) najlepsze że więcej czasu trwała papierologia niż faktyczne usunięcie usterki....
Nie przejmuj się, ostetnimi czasy [notranslate]Alfa[/notranslate] boryka się z problemami elektroniki W moim po wgraniu nowego softu nie mogę wyłączyć asystenta pasa ruchu i przy włączeniu w automacie opcji PARKING przestał włączać się hamulec ręczny (wcześniej jedno z drugim było powiązane).
Nie no spoko ale w aucie z przebiegiem 3800km to trochę irytujące :)
Po zamknięciu drzwi pojawia się autko jadące w strony kierowcy a po zgaszeniu zapłonu autko odjeżdzające. Ja się trochę zmyliłem bo po wejściu do auta jednocześnie przekrecalem kluczyk w stan zapłonu i zamykam drzwi, więc myślałem, że to po przekręceniu kluczyka. Fakt, że i tak zniknęło... Na szczęście powróciło :)
No faktycznie. Ja zwykle otwieram drzwi, nie patrzę na ekran i od razu wsiadam i zamykam, więc myślałem, że po otwarciu. ;)
Witam, czy ktoś z posiadaczy Julki 1.4 MA miał lub ma taką oto przypadłość: jadę jadę jadę auto już rozgrzane temperatura zewnętrzna 15C staje na światłach gdzie są remonty drogowe a tu po chwili widzę kłęby dymu w lusterku (zapewne jest to para wodna bo szybko znika) ale jest to duży kłęb dymu. I nie wiem czy to normalne czy nie. System start stop mam wyłączony. Oleje filtry i rozrząd wymieniane 3k km temu.
Para wodna z układu wydechowego, przy butowaniu czy podczas przepiecia przy zmianie biegów to co innego.
Czesc. Przejechalem Julką 30 tys km i wybieram sie na przeglad. Jestem juz nawet umowiony w przyszlym tygodniu. Pierwszy przeglad mialem przy przebiegu 15600 km (czyli w granicach normy +/-1000 km). W zwiazku z tym ze planuje maly wypad na weekend, to na najblizszy przeglad przyjade z przebiegiem ok 31200 km. Stad pytanie: jak sie liczy przebieg do przegladu? Czy jest to bezwzgledne 30000 km +/- 1000 km, czy od ostatniego przegladu po przejechaniu 15000 km +/- 1000 km. Jesli pierwsza metoda to przekrocze dozwolony przebieg, a jak druga to sie mieszcze (15600 km + 15000 km = 30600 km +/- 1000 km). Jak macie wpisane w ksiazce gwarancyjnej przy drugim przegladzie w zakresie: "przeglad przewidziany dla..." ?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Pozdrawiam
Witam
Planuję kupić Giuliettę z silnikiem 1.4 150 KM. Jak Wam się kształtuje spalanie w cyklu miejskim delikatnie jeżdżąc?
w cyklu miejskim Ci nie powiem ale w trasie przy spokojnej jezdzie 1,4 MA (170KM) spala w granicach 7,4 litra na 100km. Silnik 150KM moim zdaniem bedzie spalal podobnie. W miescie zakladam zawsze + 2 litry przy umiarkowanym traktowaniu gazu.
Potwierdzam, u mnie 150 KM spala jakieś 7,5, 170KM spalało 7,4. Ręczna skrzynia biegów.
Jakim cudem? Mi w Warszawie pali 10-11l i to już sukces, w trasie Wawa-Wrocław 150-170 też 10l nie wyjęte?! :O 1.4MA 170KM
To są wiarygodne dane
[MENTION=203]Maciek-156[/MENTION] które? :)
Serio kiedyś poza szczytem próbowałem jeździć przez cały tydzień udało mi się zejść gdzieś do poziomu 9,6 czy 9,8. Oczywiście na N lub A, z ręką na sercu nie depczę tego auta ale nie wyobrażam sobie jak nim jeździć żeby zejść tak ze spalaniem. Może pustą autostradą 90 km/h na 6 biegu, na tempomacie
To jest średnie spalanie z 40.000 km. Wg komputera 7,3 litra, ale w kilku pomiarach z dystrybutorem wyszło mi, że w rzeczywistości pali jakieś 0,2 litra więcej. Może Wasz problem polega na tym, że jeździcie tylko po mieście. U mnie w poprzedniej w pewnym momencie średnie spalanie doszło do 8,5 litra, wystarczyło Julkę pogonić do Berlina i z powrotem i spalanie wróciło do normy.
Nie, ale jak widzę spalanie 7 l w trasie to nawet przy 120 sądzę, że jest to ciężko osiągalne.
Przy 120 km/h na tempomacie MA bierze wg komputera ~7,3 litra.
Witajcie
Takie pytanie do użytkowników Giulietty 2.0jtdm czy każdy z was prewencyjnie wymienia uszczelkę smoka jak to ma miejsce w 159 i Insignii. Dodam, że moja Julka jest z końca 2012r przebieg 147tyś i nie wiem czy na wszelki wypadek nie wymienić jej.
ja bym wymienił - koszt minimalny, a śpisz spokojnie
Też bym to doradzał. Szwagier ma ten silnik w Zafirze, będzie się zabierał za to.
przy 120 na tempomacie veloce pali po autostradzie ok. 7,5l. oczywiście gdy jedziesz na tyle długo, że silnik zdąży się rozgrzać. to nie znaczy, ze będzie tak palić zawsze i wszędzie, to jest turbo- jak traktujesz łagodnie to mało pije, jak choćby trochę przybutujesz zaczyna żłopać. przy stałej 80-90 to pewnie i poniżej 6 zejdzie...tylko kto tak jeździ takim samochodem? po mieście wszyscy piszą 10-11, a mi nie schodzi poniżej 12,5:D ale ja w mieście jeżdżę odcinki po 1-7km kilka razy dziennie. raz w tygodniu do 30km w mieście/po obwodnicy i raz w tygodniu 100 po autostradzie. średnia ok. 13/100. przy jeździe 200-230 (autobahn) ok. 18:D
Wczoraj jechałem do Łodzi, nie spieszyło mi się, leciałem krajówkami, tak do 110 km/h no i kawałek autostradą od Łowicza. Spalanie mi pokazało ok 6,7. Na powrocie do W-wy na A1 i A2, prędkość takie niepełne 140, pokazywało ok 8 l, potem gdy krajówką już do mnie do domu, spalanie zeszło na 7,2.
Takie pytanie mam dotyczące słoneczników. To normalne, że są tak naprawdę tylko 2 położenia - złożony i rozłożony. Wszystkie pośrednie się nie trzymają. Można coś z tym zrobić? MY2012
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Jeśli masz na myśli na górze te klapki zasłaniające słońce to podobno spore wyrabiają ja z mojej nigdy nie korzystałem ale dziś mogę zobaczyć jak u mnie to działa
Pytanie ;)
Czy ktos miał problem z przednim fotelem kierowcy (Giulietta 2011), dokladnie z trzeszczeniem siedziska, trzeszczy jak stary tapczan :( Czytałem jeden temat z forum, myślałem, że to plastikowa osłona, ale to chyba nie to. Smarowanie również nie pomaga. Stawiam na gąbkę i metalowy stelaż. Może ktoś z tym walczył i chciałby się podzielić rozwiązaniem ;)